Výsledky vyhledávání pro dotaz mlýnek:

Výsledky vyhledávání v sekci: Blog

Jak může mlýnek na kávu vylepšit vaši rutinní kávu

Mletí kávových zrn doma je příjemným způsobem, jak se více zapojit do procesu vaření kávy. To vám umožní přesněji ovládat váš nápoj a samozřejmě není tajemstvím, že čerstvost je klíčem k vytvoření skvělého šálku kávy!Pokud hledáte nejlepší jednozložkové celé fazole  (my vyrábíme pouze kávu speciální kvality), je rozumné zacházet s nimi správně. Mnoho těkavých aromatických a aromatických sloučenin, díky nimž je káva jednoho původu tak jedinečná a vzrušující, se po mletí rychle rozptýlí. Když mletou kávu těsně před vařením, zajistíte, aby všechny její aromatické aroma a vůně z kávy učinily šálku pro skvělou degustační kávu.Také pro pouhé smyslové potěšení nelze zážitek porazit. Vaše kuchyně bude naplněna bohatou vůní kavárny.Alternativy mlýnku na kávuOpravdu potřebujete mlýnek na kávu? Technicky ne. Tuto osvěžující aroma čerstvě mleté ​​kávy můžete získat některými osvěžujícími technologiemi. Na primitivním konci stupnice můžete rozdrtit své zrna v třecí misce nebo tloučku nebo mramorovým válečkem - pracné, ale uspokojivé metody. To samozřejmě vytvoří hrubý a relativně nerovnoměrný grind.K mletí kávových zrn můžete také použít mixér nebo kuchyňský robot. Mixování opakujte raději než v neustálém chodu, aby se zrna a jejich oleje nepřehřívaly.Tyto alternativní metody mletí kávy vám dodávají čerstvě rozemletou vůni. Cílenou a dokonce i mletou velikostí - klíčem k vaření trvale skvělé kávy s rovnoměrnou extrakcí chutí - je však obtížné dosáhnout bez správného mlýnku.O mletí kávyTyto alternativní metody mletí kávy vám pravděpodobně pouze pomohou představit vám potěšení z čerstvě mleté ​​zrna, takže se rozhodnete, že opravdu chcete mlýnek na kávu.Zde je několik věcí, které byste měli zvážit před zakoupením, jakož i několik tipů, jak z mlýnku na kávu vytěžit maximum a udržet jej ve skvělé kondici.Najděte nejlepší mlýnek na kávu pro vásMlýnek na kávu mají širokou škálu cen a kvalitativních úrovní. Nadějný kávový znalec možná nebude chtít na začátku udělat významnou investici. Upřímně řečeno, samotná čerstvost může být obrovským faktorem při výběru mlýnků na kávu.Druhy mlýnků na kávuNa trhu existuje mnoho stylů mlýnků na kávu. Mezi hlavní rozdíly patří ruční mlýnky na kávu vs. elektrické mlýnky na kávu a lopatkové mlýnky na kávu proti mlýnkům na burr kávu. Podívejte se na našich pět nejlepších oblíbených zde .Elektrické mlýnky na kávu vs. ruční mlýnky na kávuElektrický mlýnek na kávu nic nepřekonává pro snadné použití. Pokud používáte kapačku na kávu a chcete rozmělnit dostatek celých fazolí, aby vařilo několik šálků kávy najednou, elektrická bruska je cesta.Ruční bruska však nabízí některé neočekávané výhody. Ruční mlýnek na kávu je vhodnější pro menší množství a proces trvá minutu nebo dvě. Ale tento proces je zábavný a uspokojivý. Je to také mnohem tišší než elektrický mlýnek na kávu, pokud dáváte přednost kontemplativní ranní kávové rutině. Jsou skvělé pro malé kuchyně s omezeným prostorem na pultu. Nejlepší ze všeho může být ruční bruska levnou a přenosnou možností.JavaPresse Ruční mlýnek na kávu  s Kónické Burr mlýn , jeden z našich nejoblíbenějších brusky, může skutečně vejde uvnitř eroPress Káva a Espresso Maker . S tímto manuálním přenosným nastavením můžete připravit skvělou kávu kdekoli.Hario  Ceramic Coffee Mill  , nebo „Skerton Pro“ má keramickou Burr mlýn a další ruční mlýnek na kávu možnost - dobrou volbou, pokud hledáte pro ruční mlýnek s poněkud větší kapacitou vám.Ruční mlýnek na kávu může být skvělý způsob, jak získat přesnost frézky za velmi dostupnou cenu.Blade brusky vs. kuželové bruskyBlade brusky točí celé zrna, až je čepel z nerezové oceli rozseká na postupně menší kousky. Čím více kroužíte kávová zrna, tím jemnější je mletá káva v průměru. Hlavní námitka vůči ostří brusky je, že kávové sedliny jsou nerovnoměrné, což vede k nerovnoměrným výsledkům ve vašem ranním hrnku.Výhodou kotoučových brusek je, že jsou často minimální investice. Kromě toho mlýnek čepel může sloužit také jako koření mlýnku, jako je tento Krups F203 Electric Spice a mlýnek na kávu . Pokud používáte kávový mlýnek také na koření, některé aromatické oleje z koření mohou ovlivnit chuť mleté ​​kávy, proto je nezbytné pravidelné a důkladné čištění.Milovníci kávy často rychle zavírají ostří brusky, protože ti, kteří chtějí mít kontrolu nad všemi aspekty procesu vaření, zjistí, že přesná bruska s vyšším koncem s vícenásobným nastavením mletí je změnou hry. Automatický mlýnek nabízí konzistentní mletí, které je nezbytné pro řízení procesu vaření a zajištění skvělé kávy.Burr Grinders zvážitCo se nám na kávové mlýně Baratza Encore Conical Burr Coffee líbí,  je to, že nabízí 40 nastavení mletí. S rozsahem od velmi jemného po hrubý, je to skvělá volba pro milovníka kávy, který má kávovar na espresso a také se těší na dokonalý šálek studené kávy. Pokud se opravdu chcete rozladit, je zde také mlýnek na kávu Baratza Virtuoso +  Conical Burr . Kromě nabídky 40 velikostí mletí, jako je levnější Baratza Encore, má Virtuoso + digitální časovač pro mimořádnou přesnost, velkou rovnoměrnost broušení a vyšší rychlost. Časovač také umožňuje určit přesné množství kávy, kterou potřebujete vařit, a poté každé ráno jednoduše stisknout tlačítko. Mlýnek na kávu Burr s menším rozsahem nastavení může stále nabízet skvělé výsledky za přijatelnější cenu. Tento   elektrický mlýnek na kávu Ariette DeLonghi  má 15 nastavení a jedno z nich může dobře fungovat pro kávovar na espresso. Capresso 560,01 Nekonečno Kuželové Burr bruska  nabízí 16 nastavení a je snadno ovladatelný a cenově dostupné. OXO BREW Kuželové Burr mlýnek na kávu  je další volbou cena těsně pod $ 100 s 15 nastaveními. S mlýnkem na frézy budete přesně vědět, jakou velikost mletí získáváte, a výsledky budou konzistentní a rovnoměrné, což je zásadní faktor pro přípravu ideální kávy. S kávou, na velikosti opravdu záleží .Kromě konzistence nabízejí otřepové brusky přesnost, která je někdy až záhadná. Lze je upravit tak, aby produkovaly širokou škálu velikostí mletí, takže můžete experimentovat s procesem extrakce a zdokonalovat své dovednosti vaření.Mlýnek na kávu, zejména pro kávovary EspressoPijáci espressa vědí, že perfektní vaření espressa může znamenat rozdíl mezi čistě dobrým espresem a vynikajícím, s charakteristickou hloubkou chuti a příjemnou hlavou crema.Zatímco většina mlýnků na kávu má nastavení pro jemné důvody, nemusí být nutně zaměřena na vážného milovníka espressa, který skutečně ocení přesnost jemného mletí, které tyto možnosti nabízejí.Baratza Sette 270  je ideální pro espresso perfekcionista. Kromě 30 nastavení je k dispozici 9 mikro úprav pro jemné doladění espressa s absolutní přesností.Základní úroveň Baratza Sette 30  má mechanismus broušení otřepů speciálně určený pro espresso s nastavením, která jsou také vhodná pro AeroPress. Jedná se o přístupnou, ale funkčně dostupnou aktualizaci z kotoučové brusky.Elegantní Nuova Simonelli Grinta  nabízí mikrometrické ovládání mletí pro velmi rafinovanou přesnost. Může mlet až 8 liber fazolí za hodinu. To může být více, než potřebujete pro domácí použití, ale tato úroveň energie znamená velkou odolnost pro domácí baristy.Přesný mlýnek na kávu: Řízení extrakčního procesuExtrakce je proces, kterým se z mleté ​​kávy přitahují příchutě. Když je káva nedostatečně extrahována, do kávy se nedostalo příliš mnoho příchutí kávy, což má za následek nevyvážený aromatický profil, který může být pikantní a kyselý. V přeextrahované kávě bylo extrahováno příliš mnoho aromatických sloučenin, čímž se nerovnováha posunula směrem k hořké a těžké.Velikost mletí je ústředním faktorem v procesu extrakce. Zhruba řečeno, čím jemnější je mletá káva, tím větší je povrchová plocha. Více plochy povrchu znamená rychlejší a důkladnější extrakci.Při experimentování s různými metodami vaření, jako je french press, vaření za studena, pour-over, kapající káva a dokonce i espresso , zjistíte, že každá metoda má svou optimální velikost mletí.Při metodách extrakce ponořením, jako je  káva z frenchpressu a vařená za studena , se kávová mletá ponoří do vody. Hrubé mletí zajišťuje, že voda může volně proudit kolem půdy, aby extrahovala aroma a zabránila delšímu kontaktu s vodou, což by vedlo k nadměrné extrakci.Jak efektivně používat váš mlýnek na kávuAť už použijete jakoukoli metodu, budete chtít přesně změřit množství zrn pro požadované množství kávy. Pro celé fazole můžete použít odměrku. Nebo investujte do měřítka, jako je tato digitální kávovar Gator  s vestavěným časovačem.Pokud používáte mlýnek na maso, kuchyňský robot nebo mixér, je důležité si dát čas. Rozhodněte se o tom, jaký způsob vaření chcete použít. Pak pulzujte celé zrna, zkontrolujte velikost půdy a znovu pulzujte. Tento postup opakujte, dokud nedosáhnete požadované velikosti mletí, a dejte pozor, abyste se nezahřáli.Pokud používáte frézu na broušení, upravte ji pouze na požadované nastavení. Vzhledem k tomu, že velikost mletí má tak znatelný účinek na extrakci, možná budete chtít zapsat poznámky o výsledných vacích z různých velikostí mletí, jak jemně doladíte proces vaření.Používáte-li ruční brusku, nejprve zkontrolujte rozmělnění několika fazolí. Poté můžete upravit a brousit své předem změřené fazole.Čištění a údržba mlýnku na kávuI když máte mlýnek na mletí, který se používá výhradně na kávu, je čištění mletého na kávu nezbytné jak pro udržení mlýnku na kávu v dobrém stavu, tak pro přípravu trvale čerstvé chutné kávy.Když jsou mleté ​​celé fazole, uvolní se éterické oleje. Tyto oleje - v kombinaci s jemnými kávovými částicemi - pokrývají otřepy v mlecí komoře, násypku na zrna a kde se shromažďuje čerstvě mletá káva.Kávový olej se může hromadit a lepit. Tyto oleje, kávové částice a jemný kávový prach mohou nakonec ucpat váš stroj, což brání výkonu a dokonce vede k rozbitým částem. Kromě toho se částice oleje a kávy mohou stát zastaralými a narušit chuť vašich následných čerstvě rozemletých šarží celých fazolí.Každodenní péčeKlíčem je bdělost a důslednost. Jednoduše udržujte měkký kartáč u domácí brusky a vyhazujte násypku a mlecí komoru denně nebo dokonce týdně, což je skvělé opatření, aby se zabránilo hromadění.Nádobu a mlecí komoru můžete také utřít papírovou utěrkou nebo měkkým hadříkem, aby se odstranil prach z kávy a mletí a zbytkové kávové oleje. Z důvodu bezpečnosti vždy před čištěním odpojte brusku ze sítě.Hloubkové čištěníDomácí bruska může představovat vážnou investici a důkladné čištění ji udržuje ve špičkovém stavu. Jednou z metod je provozovat rýži přes váš mlýnek, aby absorboval částice a oleje, ale jak ekonomický a jednoduchý, jak to zní, není to nutně nejlepší volba. Zrna rýže mohou být těžší než kávová zrna, což může stresovat otřepy a motor. Rýže může také zanechat zbytkový škrobový prášek, který se může v průběhu času hromadit a způsobit problémy.Potravinářské pelety jako Urnex Grindz Professional Coffee Grinder Cleaning Tablets odvedou  skvělou práci. Jednou nebo dvakrát měsíčně můžete pomocí mlýnku na kávu spustit lžíci pelet a následovat několik celých zrn, abyste se ujistili, že v mlýnku na kávu nezůstaly žádné pelety částic.Kromě toho můžete každý měsíc provádět hloubkové čištění - uspokojující práci. Začněte odpojením brusky. U mnoha mlýnků na kávu můžete vnější otřepy odstranit kroucením a vyjmutím límce.Vzduch je skvělým prvním krokem k úniku z písku. Mohli byste použít plechovku stlačeného vzduchu, jakou používáte k čištění klávesnice.Po tomto počátečním kroku můžete pomocí měkkého zubního kartáčku nebo dřevěného párátka odstranit stopy nečistot z vnějších a vnitřních otřepů, rozemlít koš a skluz. Následně měkkým hadříkem v koši na mletí a skluzu odstraníte všechny stopy oleje.Vezměte prosím na vědomí, že voda není citlivým otřepem přítelem. Vždy používejte suchý hadřík.Potěšení z mletí vlastní kávyPokud jste jako mnozí milovníci kávy, můžete si vychutnat co nejlepší zážitek z kávy, od získávání oblíbených fazolí až po vyzkoušení různých metod vaření piva. Při mletí fazolí doma pomáhá experimentovat s velikostí mletých těl, aby vám vynesla všechny nuance a vůně v kávě.Stojí za to začít s nejlepšími fazolemi. Díky předplatnému na kávu si můžete vyzkoušet nejkvalitnější kávové speciality jednoho původu a speciality z celého světa. 

Jak si vyrobit ledovou kávu

Vyrazíte každé ráno na kávu? Je snadné vyrazit do místních kaváren a hledat vítěznou ledovou kávu, ale proč se každý den utrácet, když si ji můžete udělat doma? Až příliš často si pijáci kávy myslí, že ledová káva vyrobená baristy je mnohem lepší než výroba domácí.Existuje však několik výherních tipů a triků, jak z pohodlí vaší kuchyně trvale vyrábět ledovou kávu v kavárně. Jakmile se dostanete na kloub, nebude vám vůbec nic chybět. Pokud jste zaneprázdněni ráno, můžete dokonce vyrobit dávku, která vydrží několik dní.Než začnete doma vyrábět dokonalou ledovou kávu, je třeba mít na paměti několik důležitých tipů, včetně poznání rozdílu mezi ledovou kávou a vařením za studena a toho, jak výběr správné kávy může pokaždé zajistit dokonalý šálek.Proč jsou čerstvě mletá kávová zrna lepší volbou?Čerstvě mletá káva chutná lépe než mletá káva. Než se rozhodnete, že to řeknou jen zdvořilé kávové know-it-alls, vyslechněte nás. Existuje několik důvodů, proč toto tvrzení zálohovat. Skutečným rozhodujícím faktorem je chuť, ale nejprve se do toho víme.Oxidace  - Při mletí kávových zrn zahájíte proces oxidace a molekuly vzduchu a sloučeniny kávy se smíchají. Když se to stane dlouho předtím, než se vaří s kávou, chuť a aroma se z fazolí uvolní příliš brzy, než se k vám dostanete.Vlhkost  - Vlhkost ve vzduchu může degradovat kávu. Vlhkost je nepřítelem kávové základny, proto je káva nejlepší skladovat na tmavém a suchém místě.Snížení CO2 - Oxid uhličitý přenáší olej z kávových zrn na kávu a mletí vytváří větší prostor pro únik oxidu uhličitého. Broušení fazolí těsně před vařením snižuje tento únik CO2.Z těchto tří velmi důležitých důvodů by mělo být vytvoření šálku kávy v domácnosti nejlépe zahájeno čerstvým mletím fazole. Kvalita chuti a vůně bude lepší než u všech předem rozmletých fazolí, které si můžete koupit.Domácí Iced Coffee Tipy pro úspěchChcete několik zasvěcených tipů, jak připravit ledovou kávu? Pokud jste se pokusili vyrobit ledovou kávu doma a výsledky byly méně než hodné kavárny, nebojte se. Použití těchto osvědčených triků zajistí silný, plný a lahodný šálek studené javy kdykoli a kdekoli. Postupujte takto:Ujistěte se, že používáte čerstvá kávová zrna, která byla správně uložena na chladném a suchém místě. Čerstvé kávové boby budou vždy produkovat nejlépe chutnající kávu.K přípravě ledové kávy používejte středně až tmavě pražená fazole, protože silná káva bude bohatší, když bude ledová.Kávová zrna by měla být v ideálním případě čerstvě mletá  těsně před vařením (ale nenechte se tím zastavit v domácí ledové kávě).I když se hodně zaměřuje na typ kávy použité při vaření, není to jediný faktor, který je třeba zvážit. Také byste mohli používat špatnou vodu. Použití filtrované vody zlepší chuť vaší kávy - přece jen voda tvoří většinu vařeného nápoje!Zmočená ledová káva je pravděpodobně jednou z nejčastějších chyb, pokud jde o vlastní výrobu. Nikdy nalijte horkou kávu na led! Jsou lepší způsoby, věřte nám. Možná používáte vysoce kvalitní kávová zrna a filtrovanou vodu, ale roztavený led zhorší chuť a vyústí v neuspokojivý zážitek z domácí kávy.Nechcete zalévat ledovou kávu? Zde je skvělý trik: Připravte kostky ledu na kávu pomocí zbylé kávy. Jednoduše naplňte misku na kostky ledu kávou, zmrazte a do své kávy přidejte kostky. Nyní budete mít chladný nápoj, aniž byste zchladili chuť.Nedovolte, aby vaše ledové kávové nápoje byly zničeny nerozpuštěnými cukrovými granulemi. Jestliže jste užil cukru v kávě, udělat jednoduchý sirup místo . Nazývají to jednoduché z nějakého důvodu - je to opravdu snadné vyrobit a změnit hru na domácí ledovou kávu. Budete mít sladkou tekutinovou dobrotu, kterou si můžete přidat do svého pivovaru, a poté, co uděláte dávku, můžete skladovat jednoduchý sirup na několik dní.Rozdíl mezi studenou vodou a ledovou kávouLedová káva je již dlouho oblíbeným milovníkem kofeinu, ale v poslední době se v kavárnách a dokonce i v obchodech s potravinami objevuje studená voda. Co dělá studené pivo jiné než tradiční ledová káva? I když si můžete myslet, že jsou stejné, existují mezi nimi specifické rozdíly.Cold Brew CoffeeStudená voda se nikdy nezahřívá. Mletá káva se máčí 18 nebo více hodin ve studené vodě.Vařená zima se vyrábí jako kávový koncentrát, který má dvakrát vyšší obsah kofeinu než běžná uvařená káva. Poté se přidá podle potřeby do vody nebo mléka do zředění.Chuť studené kávy je obecně sladší a jemnější než běžná káva.Ledová kávaVaří se jakýmkoli způsobem - v Keurigu, french pressu atd. je vařeno za horka a poté je zchlazeno.Jednoduše přidejte led do kávy s pokojovou teplotou a voila, máte ledovou kávu.Chuť je plná a ne tak sladká jako studená voda.Jak mám vařit ledovou kávu?Výroba ledové kávy je opravdu jednoduchá a nejlepší je, že můžete použít to, co již máte doma.Používáte typický frenchpress ? Začněte vařit jako obvykle. Můžete také strčit kávu a studenou vodu - aniž byste se ponořili - a frenchpress postavit do lednice až do rána.Pokud jste loajální k nalévání kávy, použijte to!Ledová káva začíná jako běžná káva, proto se vařte jako obvykle a kávu odložte stranou až do rána (nebo alespoň pár hodin). Vážně, to je vše. Neexistují žádné další speciální kroky, které by se daly udělat kromě vaření kávy ještě před tím, než byste ji chtěli pít. Když se probudíte, jednoduše nalijte kávu na pokojovou teplotu na led a nechte ji lékařem, jak chcete. Není třeba vydávat se na šálek studené joe. Je to situace oboustranně výhodná.Perfektní recept na domácí ledovou kávuNásledujte tento přímý recept na ledovou kávu bez selhání a každé ráno připravte výherní šálek. Zde je přehled toho, co potřebujete.Co budete potřebovat:Čerstvě mletá kávová zrnaFiltrovaná vodaVáš kávovar dle výběruSkleněná nádoba s víkemJednoduchý sirup pro sladkost, je-li to žádoucí1. Začněte kvalitní kávovou zrnkou střední až tmavé kvality. Máte-li mlýnek na kávu, mlete si kávová zrna vždy čerstvě, když vaříte kávu.2. Ať už používáte French press, nalévání nebo dokonce kávovar Keurig, vařte kávu jako obvykle.3. Nechte kávu sedět několik hodin nebo přes noc, aby vychladla (utěsněná ve skleněné nádobě s víkem), takže do rána bude mít pokojová teplota.4. Vytvořte jednoduchý vanilkový sirup (volitelné).1/2 šálku vody1/2 šálku cukru1/2 čajové lžičky vanilkového extraktuPřiveďte cukr a vodu k varu v pánvi. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí, a směs nechte vychladnout. Přidejte vanilkový extrakt.5. Ráno přidejte kostky ledu do kávy s pokojovou teplotou a podle chuti přidejte jednoduchý sirup. Pokud chcete, přidejte stříkající mléko nebo smetanu. Tady se nic neděje, takže si připravte ledovou kávu, jak se vám to líbí. Shewmake, Michael. “How to Make Iced Coffee: Everything You Need to Pull Off a Perfect Cup.” Atlas Coffee Club Blog | Club Culture, 19 June 2019, https://club.atlascoffeeclub.com/how-to-make-iced-coffee/. 

Jak si vyrobit tureckou kávu doma

Turecká káva se těší hlavně na Středním východě - v Turecku. Je vaří podobně řecké kávy (viz Atlas' článek o  poznáním řecká káva kultura se dozvědět více) v tom, že se vaří v malém, ale těžký hrnec volal cezve (nebo ibrik).Káva musí být rozemleta na velmi jemný prášek, aby to byla pravá turecká káva. Pokud nevlastníte mlýnek, podívejte se na tento článek s přehledem několika populárních brusek,  které by se pro tento účel hodily.Takto si můžete připravit lahodnou tureckou kávu doma!Jak si vyrobit tureckou kávuCo budete potřebovat :Mletá turecká káva ( velmi jemně mletá ; nejlepší je středně pražená)LžíceCukr (volitelné)CezveŠálky na kávuPokyny :Změřte studenou (nejlépe filtrovanou) vodu pomocí šálku na kávu, který budete používat jako svůj „šálek“ - začněte 1 1/2 „šálků“ a odtamtud proveďte úpravy podle vašich preferencí. Nalijte do cezve . Poznámka : Pokud dáváte přednost kávě slazené, přidejte cukr před nalitím vody (asi 1/2 lžičky by mělo být dobrým místem pro začátek).Pro každý „šálek“ vody přidejte 1 hromádku lžičky. mleté kávy na cezve .Míchejte kombinovat.Pomalu přiveďte k varu na mírném ohni (~ 3–4 minuty). Tma pěna začne stoupat skrz .Těsně předtím, než se káva začne vařit, nasuňte trochu pěny do připravených šálků kávy.Když se káva dostane do varu, nalijte polovinu kávy na pěnu v šálcích.Vrátit cezve na sporáku a vařit kávu zbývající dobu dalších 15-20 sekund. Nalijte zbytek do šálků.Podávejte a užívejte si!Tipy pro poskytování :Pokud připravujete tureckou kávu pro skupinu, je tradicí postupovat podle těchto 3 kroků.Podáváme s ledovou vodou.Podávejte se sladkými pochoutkami, jako jsou bonbóny, čajové sušenky, sušenky atd.Zahajte servis s nejstarším členem skupiny.

6 důvodů, proč kávu mlít ručně

Proč byste měli používat jedenZatímco mnoho lidí táhne směrem k automatickým bruskám pro jejich rychlost a efektivitu, existuje několik výhod při používání ruční brusky oproti automatické:Ruční mlýnek je ideální pro cestovatele . Žádné další instantní kávy nebo zastaralé předemleté ​​kávy pro vás na těch obchodních nebo kempovacích cestách! V tomto článku se dozvíte 4 způsoby přípravy kávy venku .Ruční mletí kávy vám umožní ocenit a vychutnat si proces výroby kávy. Neustále jsme zabaleni v tom, jak rychle dokážeme splnit úkoly, na které jsme zapomněli užít. Zastavte se a udělejte si čas na vůni čerstvě mleté ​​kávové boby!Ruční brusky jsou cenově dostupnou možností, jak získat svěží chuť. Nepotřebujete ani kávovar! Podívejte se na tento článek o  tom, jak připravit kávu bez kávovaru a jak dosáhnout čerstvé chutnavé cuppa joe.Snadné použití. Jednou z nejčastějších výhod ručního mlýnku je, že většina návrhů se snadno zjistí, zvládne a vyjme.Většina ručních brusek se nespoléhá na elektřinu, a proto jsou méně náchylné k rozbití v důsledku vadné technologie. Díky tomu jsou ruční brusky pohodlnější i v lehkých cestovních situacích, jako je turistika nebo batoh.Je to mnohem tišší než automatické mlýnky, což je skvělé pro ty, kteří chtějí přivést mlýnek na kávu do kancelářského prostředí nebo pro ty, kteří se probudí před zbytkem domu.

4 rozdíly mezi kávou a espressem

Většina lidí ví, že káva a espresso jsou dvě různé věci, ale opravdu víte, jak se navzájem liší? Tento článek upozorňuje na 4 klíčové rozdíly mezi espressem a kávou… dva z nejpopulárnějších kávových nápojů na světě.ROZDÍL MEZI ESPRESSEM A KÁVOU1. PůvodJe ironií, že rozdíl mezi kávou a espressem začíná jejich klíčovou podobností.Často se mýlí, že rozdíl mezi kávou a espresem je v fazole. To je nesprávné.Mnoho chyb espressa jako jiného fazole kvůli rozdílu ve struktuře, chuti a kofeinaci nápoje, ale rozdíl spočívá v procesu, kterým je espresso vyráběno. Více k tomu v další části.Káva a espresso pocházejí ze stejného původu: kávová zrna.Komerčně se pěstují 2 druhy kávových zrn: Robusta a Arabica. Kávová zrna Robusta jsou pražené, když jsou pražené, oříšivější jejich chuť se často přirovnává k ovesné kaši. Nepražená fazole Robusta má vůni „arašídové“.Chuť Arabica fazole je těžší identifikovat. V závislosti na své rozmanitosti se může chuť fazole Arabica pohybovat od sladké až po pikantní. Fazole Arabica mají při pražení sladší a květinovou chuť než Robusta - vydávají více ovocných a cukrových tónů; Arabica má nepraženou vůni borůvek.„Espresso“ se nevztahuje na druh fazole, který se používá k výrobě nápoje; je to jednoduše název samotného nápoje. Espresso je vyrobeno z fazole Robusta nebo Arabica (často tmavé a odvážné chuti).2. ProcesVětšina z nás je pravděpodobně obeznámena s procesem výroby kávy. Existuje více než několik způsobů, jak to udělat: French Press , Percolated nebo dobrá  překapávaná káva , abychom jmenovali alespoň některé. To vše lze vyrobit v pohodlí vašeho domova pomocí jednoduchých chytříků.Udělat domácí espresso bývalo jiným příběhem - neudělali jste to vůbec kvůli nepřiměřeným nákladům na stroj - ale espreso doma se dnes stává stále dostupnějším. Tento stroj je nezbytný pro přípravu espressa doma (až na několik výjimek, viz Jak vyrobit espresso bez espressa ) - skutečné espresso nelze vyrobit v běžném kávovém konvici nebo French Press kvůli vysokému tlaku potřebnému pro ohřev vody. Kromě toho mají tyto stroje obvykle zabudovaný vlastní mlýnek, protože běžné mlýnky na kávu nemohou dosáhnout zvlášť jemného mletí potřebného k přípravě espressa. (Opět platí, že existují některé významné výjimky - podívejte se na naše výběry pro 3 nejlepší mlýnky na kávu pro milovníky espressa )3. Množství kofeinuU espressa se často předpokládá, že má více kofeinu než káva. No, záleží to na tom, kolik máte ...Průměrný šálek kapající kávy bude mít více kofeinu než výstřel z espressa. Obvykle 8oz šálek kávy obsahuje kdekoli od 85-185 mg kofeinu a výstřel (~ 1 oz) espressa obsahuje mezi 40-75.I když je pravda, že espresso má vyšší koncentraci kofeinu na unci - z čehož pravděpodobně pramení zmatek - stále budete mít méně kofeinu při pití jedné dávky espressa oproti jedné šálku kávy. Je zřejmé, že se to změní, pokud jste espresso feťák a máte více než průměrné doporučené záběry denně (což je mimochodem 5).4. ChuťVětšina lidí tvrdí, že hlavní rozdíl mezi espressem a kávou může být vzorkován při pití každého nápoje.Espresso má dobře zakulacenou, pečenou, plnou chuť, kterou mnozí považují za mnohem odvážnější než chuť kávy . Někteří milovníci espresa trvají na tom, že papírový filtr používaný k přípravě pravidelných kapek kávové šťávy některé z příchutí z kávového základu, a proto je příčinou tohoto zjevného rozdílu v chuti.Teď víš!

Proč je dobrý mlýnek na kávu tak důležitý?

I když to může znít šíleně, použití dobrého mlýnku na kávu je jedním z nejdůležitějších faktorů, jak z kávy každý den získat to nejlepší. Úroveň mleté ​​kávy (jemná vs hrubá) a konzistence mleté ​​jsou neuvěřitelně ovlivňujícími faktory pro to, jak bude vaše káva chutnat. Zde je několik důvodů, proč:Proč je důležitý dobrý mlýnek na kávu:Káva je minimalistickáKáva má pouze 2 ingredience - kávu a vodu. Tolik chuti kávy pochází z toho, jak tyto 2 interagují.Teplota vody, doba extrakce (doba, po kterou je káva vystavena vodě), hrubost mletí a konzistence mletí jsou hlavními faktory, které ovlivňují chuť kávy. To znamená, že 2 ze 4 faktorů, které mají vliv na kvalitu vařeného nápoje, jsou přímým důsledkem samotné mletí. Mít dobrý mlýnek na kávu pomáhá udržovat vaše kávové mleté ​​konzistence a mleté ​​na správnou úroveň pro typ nápoje podle vašich představ.Konzistence je klíčováExistují 2 velké důvody, proč je konzistence klíčová jako součást každodenního mletí kávy# 1. Pokud jste něco jako já - káva je součástí vašeho každodenního života. Mít dobrý mlýnek znamená, že vaše káva bude chutnat skvěle každý den s neochvějnou kvalitou a konzistencí. Levnější brusky způsobují nerovnoměrné broušení a je obtížné pokaždé vytáčet všechno na správnou úroveň mletí.# 2. Při hledání vašeho * dokonalého šálku je mnoho pohyblivých částí (teplota, doba trvání, úroveň mletí atd.). Mít konzistentní grind pokaždé vám dává ještě jednu věc, kterou se v tomto procesu musíte starat.* Žádné 2 osoby mají stejný vkus či preference - Pohrajte si s úrovněmi grind zjistit, které přináší váš  dokonalý šálek.Jedna velikost neodpovídá všemRůzné způsoby vaření s chutí lépe s určitými úrovněmi mletí - s mlýnkem, který dokáže vytvářet rovnoměrně mletou kávu, široká škála druhů mletí je klíčem k tomu, abyste se ujistili, že jste připraveni jak pro metodu vaření kávy, tak pro vaši paletu chuti .