Výsledky vyhledávání pro dotaz kofein:

Výsledky vyhledávání v sekci: Blog

Kolik kofeinu je v šálku kávy?

Pro mnoho z nás je šálek kávy nedílnou součástí ranního rituálu nebo odpolední přestávky. Káva je však víc než každodenní potěšení. Důvodem jeho popularity je, že je to také jemný stimulant. V moderování může káva příjemně začít ráno nebo vás přes odpolední propad.Ale je možné získat příliš mnoho dobré věci. Znalost obsahu kofeinu v každém druhu kávy je dobrý způsob, jak sledovat příjem kofeinu a ujistit se, že nemáte moc dobré věci.Doporučené úrovně spotřeby kofeinuPodle kliniky Mayo může zdravý dospělý konzumovat až 400 mg kofeinu denně. Toto číslo však může ovlivnit mnoho okolností, například užívání léků, těhotenství a nespavost. Klinika Mayo odhaduje, že 400 mg kofeinu představuje asi čtyři 8-unce šálků kapající nebo filtrační kávy.Možné vedlejší účinky příliš mnoho kofeinuNadměrné pití kávy může samozřejmě vést k přílišné stimulaci. Všechno od pocitu nervozity až po úzkost a spánek je možným vedlejším účinkem pití příliš velkého množství kofeinu. Vysoký krevní tlak a vyšší srdeční frekvence jsou závažnějšími možnými vedlejšími účinky.Dále je kofein považován za návykovou látku; je klasifikován jako tvrdý lék „Schedule 1“, jako je kokain a amfetaminy. I když je to legální droga, stále je to droga a měla by být používána zodpovědně. To znamená, že nenahrazujeme spánek kávou (tolik, jak bychom si mohli přát)!Účinky kofeinu opouští váš systém nějakou dobu. Káva, kterou si užíváte pozdě v noci, může v noci ztěžovat usínání. A špatný noční spánek může zase vést ke zvýšené spotřebě kávy.Protože kofein je návykový, může drasticky snížit příjem kofeinu vést k abstinenčním příznakům, jako je ospalost a bolesti hlavy. Někteří lidé mají více úspěchu snižování kofeinu postupně.Přínosy kofeinu pro zdravíExistuje také dobrá zpráva pro pijáky kávy. Podle Harvard Medical School nedávné studie naznačují, že pití kávy může mít pozitivní dopad na zdraví. Možné přínosy pro pijáky kávy zahrnují snížené riziko Alzheimerovy choroby, cukrovky, Parkinsonovy choroby, některých typů rakoviny, srdečních záchvatů, mrtvice a onemocnění jater. Mezi další výhody patří zlepšený fyzický výkon a kompenzace účinků fyzické námahy.Kolik kofeinu je v šálku kávy?Průměrný 8-uncový šálek kávy obsahuje kdekoli od 90-200 mg kofeinu. Množství kofeinu se může v jednotlivých kávových nápojích velmi lišit. A dokonce i bezkofeinová káva  není zcela bez  kofeinu - bez kofeinu má malé množství kofeinu.Široký sortiment je způsoben tím, že každá vařená káva bude mít různá množství kofeinu v závislosti na:Typ kávových zrnPivovarská technika (kapání, perkulace, francouzský tisk atd.)Typ mletí, který používáte (hrubý nebo jemný)Množství použité mleté ​​kávyPojďme se ponořit do každého z těchto faktorů.Typ kávových zrnKávová zrna Arabica mají mnohem méně kofeinu než kávová zrna Robusta. Fazole Robusta mají ve skutečnosti téměř dvakrát kofein. Pokud chcete pít více než několik šálků kávy denně, rozhodněte se pro fazole Arabica. Díky složitějšímu chuťovému profilu a tónům světlé kyselosti nabízejí fazole Arabica jak jemnější zážitek z pití kávy, tak i ten, který si můžete vychutnat častěji.Metoda vaření kávyMetoda extrakce, kterou používáte k přípravě kávy, ovlivňuje množství kofeinu v šálku. Ponořovací metody, kdy se mletá káva a studená nebo horká voda kombinují, mají tendenci extrahovat více kofeinu. Hrubší moučky upřednostňované při ponořovacích metodách však mají také menší povrchovou plochu než jemněji mletá káva. To snižuje množství extrahovaného kofeinu. French press káva nakonec má o něco méně kofeinu než překapávaná, káva z moka konvice nebo filtrovaná káva na ekvivalentní porci. Perkolující výtažky více kofeinu z kávy.U studené vařené kávy je hrubá mletá káva v dlouhodobém kontaktu s vodou. Ale protože mletí je hrubé a voda studená, je extrakce potlačena. Pivo se často vaří jako koncentrát kávy, který se má ředit. Vzhledem k tomu, že studené pivo je také notoricky hladké, jde to pěkně dolů. Mohlo by to usnadnit pití silnějšího chladu, a tím ho přehánět na kofeinu.Je také snadné to přehánět ledovou kávou, zejména pokud přidáváte sladidla a mléko, které maskují sílu kávy.Druh praženíTmavší pražení mají tendenci mít těžší texturu a hlubší chuť čokolády, ořechů a karamelu. Ale zatímco tmavě pražené zrna chutnají silně, v kofeinu nejsou nutně silné. Ve skutečnosti lehká pražená káva ve skutečnosti obsahuje o něco více kofeinu .Velikost porceZní to příliš zjevně, ale je velmi snadné ji přehlédnout. Když říkáme, že je přibližně 100 mg kofeinu na šálek uvařené kávy, znamená to 8-unci šálku.Protože žijeme v kultuře, kde jsou velikosti podávání tak často velké, a kde rychlé občerstvení také podává kávu, porce kávy mohou pravidelně přesahovat 8 uncí. Možná budete mít 12-uncí šálek kávy, nebo dokonce 14-16-unce šálek. To, co považujete za normální šálek kávy, může být ve skutečnosti šálek a půl nebo dokonce dva.Dokonce i vaše oblíbená kavárna je schopna mít standardní porce větší než 8 uncí. Kolik šálků kávy můžete denně vypít, hodně záleží na velikosti šálku.Obsah kofeinu v EspressuMnožství kofeinového espressa, které obsahuje, je snadné podceňovat. Espresso a káva jsou dvě různé věci . Ano, výstřel espressa je malý. Ale tento 1-uncový snímek espressa má asi polovinu obsahu kofeinu v 8-unci šálku kávy. Pokud jste pijanem espressa, je velmi snadné dosáhnout limitu kofeinu za den.Co když se vám líbí nápoj na bázi espressa? Všechno to dušené mléko nekousí kofein - jen to uřízne hořkou hranu uvařeného nápoje a možná i vaše vnímání skutečné spotřeby kofeinu.Ostatní kofeinové nápoje a zdroje kofeinuKáva není v žádném případě jediným možným zdrojem kofeinu v každodenním životě. Černý čaj i zelený čaj obsahují kofein. Nealkoholické nápoje mohou být zdrojem kofeinu. Energetické nápoje mohou obsahovat stejné množství - a někdy i více - kofeinu než káva. Vedlejší poznámka: Pokud jste stále na plotě o tom, zda jít s kávou nebo energetickým nápojem, zvažte naši konzumaci kávy vs. energetických nápojů .Mnohé zdroje kofeinu jsou méně zřejmé. Čokoláda - a zejména ty, které obsahují vysoké procento kakaové sušiny - mohou obsahovat značné množství kofeinu. Bez kofeinu mohou být u kofeinu překvapivě také látky pro zmírnění bolesti.Všechny tyto další zdroje mohou samozřejmě přidat k vaší denní kvótě na spotřebu kofeinu, čímž se sníží množství kávy, kterou můžete pít. Pokud si kávu opravdu užíváte, podívejte se na štítky jiných potenciálních zdrojů kofeinu a najděte náhražky.Kofein ve vašich oblíbených kávových nápojíchTyto hladiny kofeinu v populárních kávových přípravcích se běžně shodují a jsou dobrým výchozím bodem pro stanovení vaší spotřeby kofeinu. Jak uvidíte, metoda vaření piva hraje rozhodující roli:Percolated káva, 8 unce porce - 200 mg kofeinuFiltrujte nebo odkapávejte kávu, podávejte 8 uncí - 95-165 mg kofeinuKáva z Frenchpressu, 8-uncová porce - 107 mg kofeinuEspresso, 1 unce  - 47-64 mg kofeinuKáva studená, 12 uncí - 150 mg kofeinuSečteno a podtrženoSe všemi výše uvedenými faktory není přesné stanovení množství kofeinu při podávání kávy vždy přímočarou záležitostí.Věnujte pozornost tomu, jak vás káva cítí. Pokud vám navíc šálek kávy způsobí nervozitu, nebo pokud nespíte tak zdravě, jak byste si přáli, můžete zvážit snížení příjmu kávy nebo jen omezit spotřebu kávy na ráno a brzy odpoledne.Moderování je klíčem k tomu, jak si vychutnat kávu naplno a zajistit, že je to pozitivní součást vašeho dne. Pití vysoce kvalitní kávy  méně často a skutečné zaměření na zážitek je skvělý způsob, jak snížit množství kofeinu, který konzumujete, aniž by se omezilo potěšení z pití kávy.

Průvodce po 4 hlavních typech kávových zrn

V tomto článku představíme a identifikujeme vlastnosti čtyř hlavních druhů kávových zrn, které jsou v současné době v komerčním oběhu: Arabica, Robusta a méně obvyklé kávové boby Liberica a Excelsa.Definovány 4 hlavní typy kávových zrnArabica ( Coffea arabica )Pravděpodobně jste již obeznámeni s tímto běžně vyráběným kávovým zrnem; to představuje více než 60% světové produkce kávy. Zrna Arabica se pěstují ve vysokých nadmořských výškách, v oblastech, které dostávají stabilní srážky a mají dostatek stínu. Stromy Arabica se obecně snadno ošetřují, protože jsou relativně malé a snadno se prořezávají - obvykle nejsou vyšší než 6 '; jejich malá postava také sklizeň usnadňuje.Arabica je nejcitlivější ze 4. Je snadno ovlivněno prostředím a náchylným k nemocem. Musí být chováno s velkou péčí. Když se rostliny Arabica pěstují v podnebí, kde se jim přirozeně nedaří, může to trvat dvojnásobné úsilí, aby byly zdravé. Vzhledem k tomu, že se jedná o jednu z nejoblíbenějších fazolí, Arabica se často pěstuje ve velkém množství (tzv. „Monokultura“) - má to však katastrofu. Pěstování rostlin Arabica náchylných k chorobám ve velkých skupinách způsobuje, že stromy jsou náchylnější k masivnímu výskytu choroby, jako je plíseň, která nevyhnutelně kontaminuje celou plodinu. Pokud jde jedna rostlina Arabica, existuje velká šance, že s ní bude velká část plodiny.Fazole Arabica vyšší kvality mají světlé tělo, mají uspokojivé množství kyselosti a mají tendenci mít vícevrstvou složitost chutí a vůní; Kávy Arabica mohou být nejlépe vzorkovány na předním patře (kde je patrná sladkost a slanost). Nejlepších výsledků dosáhnete při vaření této kávy doma. Hledejte kávu Arabica, která má plnou texturu a nižší kyselost.Kvalita luštěniny Arabica se snižuje, pokud je podávána za studena nebo se smetanou.Robusta ( Coffea caniphora )Pravděpodobně jste také slyšeli o Robustovi, když je na druhém místě v Arabice jako nejprodukovanější káva na světě.Jeho název není náhoda. Odrůda Robusta je mimořádně tolerantní ke svému prostředí a je prakticky imunní vůči nemocem. Káva Robusta vydrží nesčetné nadmořské výšky, ale zejména vyžaduje horké klima, kde jsou nepravidelné srážky. Kávová zrna Robusta mají téměř dvojnásobné množství kofeinu ve srovnání s fazolemi Arabica - ve skutečnosti je kofein tím, co dělá rostliny Robusta tak robustními! Kofein je rostlinou sebeobranou proti nemocem.Při pití je nejlépe připravena káva Robusta na zadním patře (kde jsou patrné hořké tóny), což jí dává těžší tělo. Fazole Robusta vyšší kvality mají hladkou strukturu, nízkou kyselost a často mají náznaky čokolády spojené s jejich chuťovým profilem. Pro nejlepší zážitek z ochutnávky při vaření doma kupujte kávu Robusta, která obsahuje informace o tom, jak byla vypěstována - často se jedná o informace poskytované na pytlích kávy pocházející z jediného původu - protože mnohokrát se zemědělci snaží využít Robustinu popularitu a růst fazole v nepříznivých klimatických podmínkách, produkující nestandardní produkt; pokud má váš Robusta plochý zápach nebo gumovou chuť, vaše káva se stala obětí těchto praktik.Je to perfektní káva pro milovníky smetany a cukru! Kvalitní Robusta neztratí chuť při přidávání mléka nebo cukru (což je skvělý kandidát pro vietnamskou kávu  a ledovou kávu).Liberica ( Coffea liberica )Liberica je dnes hůře k nalezení, ale tato odrůda má významné místo ve světové historii kávy.Fazole Liberica jsou větší než ostatní, často asymetrické, a jsou to jediné kávové zrno na světě, které má takový nepravidelný tvar. Fazole mají prý jedinečnou vůni, sestávající z květinových a ovocných tónů, s celým tělem, které má kouřovou chuť; ti, kteří měli kávu Liberica, říkají, že je to na rozdíl od kávy, kterou kdy ochutnali - s mnohými tvrdí, že ani kávu jako chuť ani netvoří, a uvádí, že chutná také „dřevnatě“.Excelsa ( Coffea excelsa nebo Coffea liberica var. Dewevrei )Přestože byl Excelsa v poslední době reklasifikován jako člen rodiny Liberica, oba se nemohli lišit; liší se od Liberiky natolik, že si někteří členové této kávové komunity stále myslí, že je to samostatný druh. Byl přejmenován na rod Liberica, protože roste na velkých 4-6m stromech jako Liberica v podobných nadmořských výškách a má podobný mandlovitý tvar.Excelsa roste převážně v jihovýchodní Asii a představuje pouze 7% světového oběhu kávy. Z velké části se používá ve směsích, aby se kávě dodalo zvláštní posílení chuti a složitosti, což lépe ovlivňuje prostřední a zadní patro. O Excelsově se říká, že má ovocné a ovocné tělo - což jsou chutě připomínající lehkou pečeně - která má také nějaké tmavé, pečené tóny. Toto tajemství láká pijáky kávy z celého světa, aby vyzkoušeli odrůdu. 

Vaše káva a zdraví - hlavní 3 zdravotní benefity

Všichni jsme slyšeli běžné mýty o zdraví kávy, káva vás zakryje růstem, káva vás vystřízliví, káva vám způsobí nespavost - dobře bych o tyto bajky neztratil žádný spánek. Z nějakého důvodu se lidé snaží dát kávě špatný rap. Bohužel pro ně a naštěstí pro nás milovníky kávy, pětiletá vědecká zpráva USDA nedávno stanovila rekord: Mírná konzumace kávy není spojena se zvýšeným rizikem vzniku dlouhodobých zdravotních problémů . Abychom shrnuli jejich zprávu, uvádíme několik našich oblíbených výhod, které byste si mohli vychutnat s ranní kávou .  Toto je vaše káva a zdraví, naše top 3 oblíbené výhody.Může chránit vaše srdceVědci z Harvardu chtěli posoudit souvislost mezi konzumací kávy a zdravím srdce. Po zkoumání stravy více než 100 000 dospělých, kteří byli sledováni od 70. let, vědci dospěli k závěru, že existuje výrazná inverzní korelace mezi zvýšenou spotřebou kávy a úmrtím na kardiovaskulární onemocnění - která zahrnuje věci, jako je mozková mrtvice, srdeční infarkt a arytmie.Co to všechno znamená? Čím více kávy pijete, tím méně je pravděpodobné, že zemřete na jednu z těchto nešťastných diagnóz. Tak pijte! Ten šálek javy může snížit riziko úmrtí na srdeční choroby.Černá - žádný cukr, prosím!Diabetes typu II (nebo jak to říká vaše teta Thelma - cukry) dosahuje epidemických úrovní, protože podle odhadů Americké asociace pro cukrovku žije s touto chorobou asi 30 milionů Američanů. Ale spolu se stravou a cvičením může být vaše káva vaší tajnou zbraní, která odvádí vysokou hladinu cukru v krvi . Několik studií zjistilo souvislosti mezi zvýšenou spotřebou kávy a sníženým rizikem vzniku cukrovky. Myslíme si, že to může mít něco společného s kávou, díky níž jsou naše buňky citlivější na inzulín, což je hormon, který říká našim buňkám, aby po jídle přijímaly cukr, abychom ho mohli později využít k energii.Udržujte mozek zdravý…Několik studií prokázalo pravděpodobnou souvislost mezi pitím kávy a sníženým rizikem rozvoje demence, a proto USDA zahrnovala do svého vědeckého prohlášení neuroprotektivní účinek kofeinu. Myslíme si, že to má něco společného s toxickými molekulami zvanými beta amyloid - mohou se v mozku hromadit a jsou spojeny s vývojem některých forem demence, jako je Alzheimerova choroba. Káva však může být slabou stránkou beta amyloidu. Studie zjistily, že kofein podávaný myším v koncentracích podobných těm, které získáváme při pití kávy, může snížit množství beta amyloiduv lebkách těchto sýrů. Káva by mohla pomoci našim mozkům podobným způsobem a doufejme, že budoucí studie to ukážou. Mezitím si užijte ranní pohár, zatímco rozdrtíte křížovku!Mohu říct, že jste nadšeni! Předtím, než začnete šílet na cappuccino, mějte na paměti, že konzumace kofeinu vyšší než 400 mg se není doporučeno podle USDA. Údaje o příjmu kávy mnohem vyšší, než je tato, jsou omezené a je zapotřebí více studií, aby bylo možné říci, zda mít či nemá více než asi 5 šálků. Chcete-li optimalizovat své přínosy pro zdraví z kávy, nezapomeňte ji přehánět.Když teď navrhujeme vypít 3-5 šálků kávy, máme na mysli právě to. Nechoďte naplnit svůj šálek krémem a sladidly, protože to přidává další kalorií ve formě cukru a tuku, které vaše tělo nepotřebuje.

5 metod přípravy kávy - Jejich výhody a nevýhody

Říkáme tomu „z kávy“ z nějakého důvodu. Když máte sáček kávových zrn, vše, co opravdu máte, jsou suroviny. Je jen na vás, abyste dokončili to, co matka příroda a zemědělci začali, a metoda, kterou používáte, zásadně změní způsob, jakým se vaše káva ukáže.Problém? Existují různé způsoby výroby kávy a každý z nich přináší odlišné výsledky.Víte, která metoda vaření je nejvhodnější pro lehčí a zelenější příchutě a která metoda dělá kávu s nejméně chutí? Jaká je nejlepší teplota vody pro optimální kávu? Jaký je nejlepší grind pro aeropress? V této první splátce společnosti Coffee Science se podíváme na výhody a nevýhody pěti oblíbených způsobů výroby a na konci budete přesně vědět, jak vydělat kávu, kterou dáváte přednost. Začněme! FRENCH PRESS  SOUHRNFrench Press patří mezi nejjednodušší a nejúčinnější metody vaření piva. Je to rychlý proces, který nepochází z chuti a vytváří bohatou, tmavou kávu. Tato metoda je používána po celém světě pod různými jmény (káva pístu, někdo?) A její univerzální přitažlivost je dobře zasloužená: dělá skvělou kávu.DOBA LOUHOVÁNÍ4 minutyOPTIMÁLNÍ TYP PRAŽENÍ Střední - tmavá ÚROVEŇ MLETÍ KÁVY  HrubýOBTÍŽNOST PŘÍPRAVYSnadný, jednoduchýOBTÍŽNOST ČIŠTĚNÍSnadný, jednoduchýZÁSAH DO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍŽádnýKLADYFrancouzský tisk je ideální volbou pro každodenní chutnou kávu. Trvá to jen čtyři minuty, takže i lidé, kteří potřebují kávu na cestách, najdou čas na skvělý šálek. Francouzský lis také nepoužívá filtry ani nevytváří odpad (a pokud chcete být kreativní, najděte zelenou cestu k opětovnému použití kávové sedliny, například kompostu).NEVÝHODYMůžete vyrobit tolik kávy ve francouzském tisku. Musíte také vařit vodu zvlášť, ale to je součást zábavy.KDY K POUŽITÍZatímco francouzský lis lze použít na jakýkoli typ pečeně, funguje dobře pro středně až tmavé pečení. Protože pozemky zůstávají v kontaktu s vodou déle, je tu mnohem bohatší pivo. A i když si můžete myslet, že můžete měřit měření, poměr vaření kávy a vody je rozdíl mezi průměrnou a skvělou kávou. Změřte si přísady; budete rádi, že jste to udělali!AEROPRES  SOUHRNAeropress je skvělou volbou pro každého, kdo potřebuje připravit jeden šálek kávy, cestující, kempující a lidi, kteří nemají prostor pro velké množství vařeného zařízení.DOBA LOUHOVÁNÍ4 minutyOPTIMÁLNÍ TYP PRAŽENÍVšechny druhy pečeněÚROVEŇ MLETÍ KÁVYPokutaOBTÍŽNOST PŘÍPRAVYSnadný, jednoduchýOBTÍŽNOST ČIŠTĚNÍSnadný, jednoduchýZÁSAH DO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍŽádný KLADYAeropress je jako francouzský tisk, kromě toho, že je přenosnější. Je snadné házet batoh, když se vydáte na kempový víkend (nebo si nechte zásuvku na stole, pokud nemůžete vydržet kancelářskou kávu). Metoda Aeropress má stejnou ohleduplnost vůči životnímu prostředí (protože používá pouze velmi malý filtr) a produkuje skvělý nápoj. Aeropress také může udělat espresso !  NEVÝHODYOpět skončí jen malé množství kávy. Musíte také ohřát vodu; táborová kamna to usnadňují. Pokud pracujete pouze s dřevěným ohněm, může to chvíli trvat, než se voda uvaří. Ale pokud jste druh člověka, který je venku v kempu, pravděpodobně vám nebude vadit, když ráno sedíte kolem ohně. KDY K POUŽITÍPoužijte Aeropress, pokud chcete vařit v horkém stavu a nemáte veškerý výstroj nebo cestujete (přečtěte si úplný průvodce aeropressem a kempováním ). Ať jste kdekoli na světě, vždy potřebujete skvělou kávu a Aeropress to může dosáhnout. POUROVER  SOUHRNPourover je nejlepší volbou pro lékárnu na kávu. Nejen, že nastavení pouroveru vypadá spíše jako alchymistický projekt, ale tato metoda odhaluje všechny jemnosti v fazolí a kreslí více aroma a chutí. Až začnete používat pourover, budete chtít vytáhnout své kávové aroma . DOBA LOUHOVÁNÍ4 minutyOPTIMÁLNÍ TYP PRAŽENÍ Lehká káva / komplexní chuťÚROVEŇ MLETÍ KÁVYFine - MediumOBTÍŽNOST PŘÍPRAVYSnadný, jednoduchýOBTÍŽNOST ČIŠTĚNÍSnadný, jednoduchýZÁSAH DO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍMéně důležitý KLADYI když to produkuje jemnější šálek kávy, pourover stále netrvá moc času. A pokud máte kvalitní kávová zrna, je to nejlepší způsob, jak si je užít. Nebudete mít složitější nebo uspokojivější pivo. NEVÝHODYNa rozdíl od našich prvních dvou metod, tato metoda vyžaduje filtr. Pokud si koupíte nebělené, biologicky rozložitelné filtry, dopad na životní prostředí bude zanedbatelný a filtr neovlivní chuť kávy. KDY K POUŽITÍPokud máte lehčí pečenou nebo kávu s ovocnějšími tóny a složitějšími chutěmi, použijte pourover. Tato metoda zanechá hořkost a jednoduše vám umožní vychutnat si výsledky experimentů s kávou.Klikněte zde pro našeho průvodce přípravou Pourover DRIP COFFEE  SOUHRNKapající káva je metodou vaření : je zjevně horší než mnoho alternativ, ale to a její pohodlí jsou součástí kouzla. Můžete si vyrobit naprosto přijatelný šálek kapající kávy - a pokud nemáte přístup do sporáku nebo kotle, může to být vaše nejlepší volba. DOBA LOUHOVÁNÍ4 minutyOPTIMÁLNÍ TYP PRAŽENÍVšechny typyÚROVEŇ MLETÍ KÁVY  Fine - Medium OBTÍŽNOST PŘÍPRAVYSnadný, jednoduchý OBTÍŽNOST ČIŠTĚNÍSnadný, jednoduchý ZÁSAH DO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍMéně důležitý  KLADYKapající káva je výhodná a můžete ji rychle vydělat. Stroj ohřívá vodu pro vás a poté udržuje hrnec v teple. Pokud hledáte jen kofein, je to metoda pro vás. NEVÝHODYPokud jste investovali do kvalitních kávových zrn, pravděpodobně je nechcete prosadit přes odkapávací kávovar. Nemůžete ovládat teplo vody a části stroje jsou obvykle vyrobeny z plastu, což určitě budete chtít. V závislosti na vašem zařízení bude možná nutné použít filtry. Káva může také chvíli sedět, než ji pijete. To také ochutnáte. KDY K POUŽITÍPokud hledáte jen trochu energie, použijte metodu kapající kávy. Fazole nezpracovává dobře, protože obvykle vypálí chuť z lehkých pečeně a udržuje pouze nejsilnější vlastnosti tmavých pečeně. Je to absolutně nejvhodnější metoda, ale namítáme, že další minuta nebo dvě potřebné pro jiné metody stojí za to. Chápeme však, že zoufalé časy vyžadují také zoufaná opatření. STUDENÁ SOUHRNMetoda vaření je něco, na co lidé obvykle zapomenou, ale je to skvělá volba pro letní měsíce nebo když chcete kávu používat v receptech. Vyžaduje to více pozornosti, ale nemůžete získat lepší chlazenou kávu než studená. DOBA LOUHOVÁNÍ12 hodinOPTIMÁLNÍ TYP PRAŽENÍ Všechny typy ÚROVEŇ MLETÍ KÁVY  Fine - Medium OBTÍŽNOST PŘÍPRAVYSnadný, jednoduchý OBTÍŽNOST ČIŠTĚNÍSnadný, jednoduchý ZÁSAH DO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍŽádný  KLADYChlad se vařil docela jednoduše, a to bije ledovou kávu - vaše káva nebude zalévat dolů, jak se tání ledu. Je to osvěžující způsob, jak dostat kofein, když je venku venku. Žádné ekologické dopady ani zde!NEVÝHODYVaření za studena trvá chvíli - obvykle přes noc nebo někdy déle, v závislosti na způsobu vaření (podívejte se na tyto možnosti vaření za studena ). Až budete připraveni tuto kávu používat, budete ji také muset napínat.

Káva vs energetické nápoje - 5 důvodů, proč je káva lepší volbou

Ldyž se probudíte ráno nebo čelíte odpolednímu propadu, jaký je váš zdroj energie: káva nebo energetický nápoj? I když budete chtít jen chtít odvážnou dávku kofeinu odkudkoli, jak na tom kofeinu opravdu záleží. Někteří by mohli sáhnout po Red Bull, Monster, Rockstar, Kickstart nebo jakékoli jiné energetické směsi na trhu. 1. Káva neobsahuje žádné kalorieKromě kofeinu mají energetické nápoje obvykle i tunu cukru, což vám z dlouhodobého hlediska nepomůže; poté, co se spěch odezní, znovu se zhroutíte. Káva, na druhé straně, je lepší pro trvalou energii a nebudete muset zvyšovat svůj počet kalorií za den, kdy ji pijete. I když jsou propagovány jako „neobsahující cukr“, energetické nápoje obsahují umělá sladidla, která by se měla lépe vynechat z vaší stravy. Stále však můžete mít svou kávu sladkou a nízkokalorickou: namísto cukru zkuste přírodní stevii a nahraďte smetanu mandlovým mlékem, které přichází v mnoha chutných příchutích. Je to docela silný úder na energetické nápoje v debatě o kávě vs energetické nápoje - 1. kolo a energetické nápoje jsou již na lanech!2. Množství kofeinu je přibližně stejnéPokud se obáváte, že káva nemá úplně stejný kop jako konzervy, nebuďte. Podle caffeineinformer , energetické nápoje mají asi 80-200mg kofeinu a 8 oz z odkapávací káva má 110-150mg. Pokud nebudete sestupovat z tak velkého Red Bull, budete mít pravděpodobně stejný příjem kofeinu z šálku joe.3. Káva je nákladově efektivnější400 korun vám přinese asi 11 jednotlivých plechovek Red Bull. Stejná částka utratená za měsíční předplatné kávy vám přinese nespočetně víc šálků kávy. Potřebujeme říct víc?4. Káva neobsahuje žádné pochybné přísady"Pokud budu pít kávu, jak dostanu svůj každodenní taurin, ženšen, yerba mate a B12?" Dobrou zprávou je, že většinu těchto věcí vůbec nepotřebujete. Někteří z nich jsou tam, aby přidali kofein, a někteří z nich jsou hozeni, protože zní docela dobře, i když neexistují jasné vědecké důkazy prokazující jejich účinnost. Jistě, B12 je vitamín, ale pravděpodobně to dostanete ze své stravy.Součástí zdravého života je ovládání toho, co vložíte do svého těla, a víte, co je ve vaší kávě. Jen káva.5. Káva chutná mnohem lépeBuďme upřímní: neudělali energetický nápoj, který nechutná jako divný ovocný punč. Proto nápoje mají názvy jako „ Unleaded “ a „ Assault “: v podstatě vyhlašujete válku svým chuťovým pohárkům.SOUHRNPřestaňte bojovat! Přestaňte bojovat! Jsme připraveni prohlásit vítěze v debatě o kávě versus energetické nápoje - a je to káva u sesuvu půdy. Až budete příště muset přidat trochu energie do svého dne, najít to pravé. dobrý. věci. Vaše tělo vám za to děkuje. Nezapomeňte také - pokud se vám nelíbí chuť kávy, můžete si vždy jen vzít espresso, protože mezi kávou a espressem je mnoho rozdílů .

Masivní nová studie o 347 077 lidech právě odhalila přesně, kolik kávy byste měli pít každý den. (Než zdravotní rizika převáží přínosy)

Možná to čtete s telefonem v jedné ruce a šálkem kávy v druhé , nebo když se vydáte z práce, setkáte se s kolegou za prací. Pokud tomu tak je, máme několik velmi dobrých zpráv - i když možná s malou námitkou.Během několika posledních let vyšla řada studií, které ukazují, že pití kávy - ve skutečnosti pití hodně kávy - má významné zdravotní přínosy. Ve skutečnosti, někteří navrhli, že by mohlo být velké výhody v pití hojných množství . Velkou nezodpovězenou otázkou však bylo, zda existuje nějaké množství kávy, které je ve skutečnosti „příliš mnoho“. Zdá se, že nyní zbrusu nová studie, která zkoumala 347 077 pijáků kávy, odpověděla: přesný počet šálků kávy, u kterých by se mohly začít objevovat zdravotní problémy, a dokonce by mohl převážit přínosy.Neskrýváme míč. Syntetizací několika z dřívějších „pozitivních“ studií s novým studiem z University of South Australia, které navrhuje horní hranici, můžeme přijít s dokonalým počtem: Pět šálků kávy denně .Zde je pozadí, nová studie a proč, pokud jde o kávu, pět je magické číslo.Nejprve vypijte více kávyZa prvé, výhody. Studie po studii po studiu naznačuje skutečné přínosy pití kávy ze zdravotního hlediska. Jako kávovník jsem sám sledoval několik z nich v průběhu let, včetně: Studie, ve které vědci financovaní American Heart Association a University of Colorado School of Medicine zjistili, že riziko srdečního selhání nebo mrtvice kleslo o 8 procent za každý další šálek kávy denně.Britská studie o 498 123 lidech zjistila, že u těch, kteří obvykle pili kávu, bylo o 10 až 15 procent méně pravděpodobné, že během jakéhokoli desetiletého období zemřou než pijáci bez kávy.Studie na Stanfordské univerzitě, která během několika let sledovala 100 lidí, zjistila, že pijáci kávy mají tendenci žít déle než pijáci bez kávy . Teorie - jen teorie, ale stále - byla taková, že zvýšená spotřeba kofeinu může působit proti „základnímu zánětlivému mechanismu spojenému se stárnutím člověka“.Španělská studie zjistila, že pití čtyř šálků kávy denně vedlo k 64% nižšímu riziku úmrtí mezi účastníky studie ve srovnání s nápoji bez kávy. Pokud si přečtete všechny tyto studie, přijdete s myšlenkou, že pití až čtyř šálků kávy denně může mít některé významné zdravotní přínosy. Ale pokud jsou čtyři dobré, tak co pět? A pokud je pět dobrých, proč ne 10?Ale pak, zastavte se v pětI když se považuji za docela vážného pijáka kávy, pravdou je, že bych jen zřídka obešel kolem tří šálků denně: jeden nebo dva se snídaní a snad jeden odpoledne.Podle této nové studie z jižní Austrálie však mám ještě nějaký prostor, než půjdu do nebezpečné oblasti. Problém, jakmile ho dosáhnete, je bod, ve kterém může zvýšená stimulace vést k srdečním onemocněním. "Abychom si udrželi zdravé srdce a zdravý krevní tlak, lidé musí omezit své kávy na méně než šest šálků denně - podle našich údajů šest bylo bodem zlomu, kde kofein začal negativně ovlivňovat kardiovaskulární riziko," řekla profesorka Elina Hyppönen z australského centra precizního zdraví, jednoho z autorů studie.Konkrétně, jakmile dosáhnete šesti šálků kávy denně, podle studie se riziko srdečních chorob zvyšuje o 22 procent.  Zhou, et al. “Long-Term Coffee Consumption, Caffeine Metabolism Genetics, and Risk of Cardiovascular Disease: a Prospective Analysis of up to 347,077 Individuals and 8368 Cases.” OUP Academic, Oxford University Press, 6 Mar. 2019, https://academic.oup.com/ajcn/article-abstract/109/3/509/5369955?redirectedFrom=fulltext https://www.eurekalert.org/pub_releases/2019-05/uosa-aco051019.php.