Výsledky vyhledávání pro dotaz frenchpress:

Výsledky vyhledávání v sekci: Blog

Jak používat frenchpress v 5 jednoduchých krocích

Pokud jste se ještě pokusili použít Frenchpress, jste připraveni na překvapivě uspokojivý zážitek z vaření domácí kávy. Tato elementární nízko-technologická metoda vaření kávy je ve své jednoduchosti elegantní. Ale stejně jako u mnoha jednoduchých věcí je to určitě umění. Podrobnosti - jako je teplota vody, velikost mletí, doba vaření a samozřejmě množství kávy, které se mají použít - dělají všechny rozdíly. Při použití opatrně frenchpress na kávu vytváří vynikající šálek kávy. Provedeme vás krok za krokem procesem vaření piva ve Francii.Seznámení s kávovarem French PressPravděpodobně znáte Frenchpress. Díky své jednoduchosti a dobrému vzhledu, skutečnosti, že slouží jako servírovací nádoba, a skutečnosti, že nepotřebuje žádný zdroj energie, činí tento kávovar populární na mnoha místech po celém světě.Frenchpress má mnoho jmen - cafetière, kávový lis, kávový píst a lisovací hrnec. Někdy se také nazývá jednou z jejích oblíbených značek.Konstrukce se skládá z kádinky zasazené do základny a samostatné součásti víka, síťového filtru a plunžru.Ve frenchpressu mletá káva vaří v horké vodě přímo v kádince. Po dosažení doby vaření se mletá káva přes filtrační síto vrhne na dno hrnce. Je to jedna z nejjednodušších pivovarských metod, jaké najdete.Jak používat Frenchpress jako pán v 5 krocíchAť už si vyberete jakýkoli model, metoda, kterou používáte pro výrobu kávy, je v podstatě stejná. Frenchpress vaří kávu metodou ponoření, což znamená, že mletá káva je ponořena do horké vody a poté se kávová mletá část odfiltruje. Ať už se rozhodnete vařit kávu , detaily jsou důležité. Frenchpress, který se používá opatrně, vaří některé z nejlepších káv v okolí.1. Vyberte správný typ mletíHrubá bruska nabízí nejlepší výsledky u french pressu. Většina lisů nepoužívá papírové filtry, které mohou odfiltrovat i ty nejjemnější kávy. Místo toho používají síťový filtr. Používání hrubého mletí pomáhá zajistit hladký, bezcuchý nápoj.Použití hrubé mletí také vede k vyvážené chuti. Optimální extrakce přináší plnost kávového kytice se všemi jasnými a živými kyselinami. Protože v ponořovací metodě je mletá káva v dlouhodobém kontaktu s horkou vodou, použití hrubé mletí snižuje možnost nadměrné extrakce, což může vést k nežádoucí hořkosti a matnější tóny kávy.Aby bylo možné extrahovat plnost aroma kávy, musí být také voda schopna protékat kávovým základem. Hrubé pozemky volně plavou ve vodě pro rovnoměrné vaření.Chcete-li  dosáhnout maximální chuti a vůně, začněte se svými oblíbenými celými zrny a rozdrtte je v domácí mlýnku na kávu. Použitím mlýnku na otřepy zajistíte, aby vaše kávová zrna byla rozemleta na jednotnou velikost. Experimentujte s malými odchylkami ve velikosti, abyste našli tu, která vám přinese to nejlepší z vařené.Pokud kupujete mletou kávu, požádejte o hrubou mletí určenou pro použití ve frenchpressu.2. Vytočte poměr kávy k voděToto je důležitý detail. Neexistuje však jediná správná odpověď na to, jaký je ideální poměr kávy k vodě.Populární doporučená množství se pohybují od 2 až 3 polévkových lžic kávy na každý 8-uncí šálku vody. (Všimněte si, že velikost šálku kávy není univerzální. Například 8-šálek Bodum Chambord má kapacitu 1 litr - což je něco přes čtyři 8-unce šálků.)Tento poměr je dobré začít. Posuďte výsledný nápoj a vylaďte množství kávy, aby vyhovovalo vašemu vkusu, méně používejte pro lehčí a více pro silnější.3. Vařte vodu na správnou teplotuVětšina oddaných uživatelů doporučuje velmi horkou - ale ne vroucí - vodu, asi 200-205 °F. Pokud máte rychlovarnou konvici, je vhodné ji používat. V opačném případě přiveďte vodu do plného varu, ale pak nechte vroucí vodu odpočívat od tepla po dobu 30 sekund až minuty, než začnete vařit.Někteří lidé zahřívají karafu horkou vodou, než se uvaří, aby jejich káva zůstala déle horká - to je dobrý nápad v chladném klimatu nebo v chladném bytě. Za tímto účelem zahřejte karafu horkou vodou, vylijte vodu a poté karafu vysušte, aby se mletá káva nepřilepila na boky a mohla se vařit správně.Když je čas uvařit, budete muset změřit správné množství vody, které se nalije do kádinky frenchpressu. Velká skleněná odměrka s výlevkou - jako Pyrex  - je perfektním nástrojem pro tuto práci.4. Uvařte kávu na správné množství časuZačněte s vařením květu kávy. Do kádinky změřte správné množství mleté ​​kávy a zalijte zhruba stejným objemem vody, aby se základy zcela navlhčily. Nechte ho sedět asi 30 sekund a skutečně uvidíte, že kávová základna „rozkvete“ - bobtnají a mírně bublinkují.Nechte rozkvetlou kávu promíchat, přidejte zbývající vodu a znovu promíchejte. Hůlka na to funguje dobře a chrání skleněnou kádinku před náhodným čipem nebo prasklinou.Nasaďte víko na vařič a upravte píst tak, aby se pouze opíral o vařič. Nechte vařit kávu 3-4 minuty. Toto je optimální množství času pro extrakci. Čekání déle vám dá silnější kávu, ale potenciálně přeextrahované. U silné, ale dobře vyvážené kávy je lepší vyzkoušet experiment s poměrem kávy k vodě nebo velikostí mleté.5. Čas pítPo uplynutí doby extrakce pomalu a rovnoměrně zatlačte píst dolů. Měli byste cítit jemný odpor. Váš nápoj je nyní připraven k pití a můžete jej servírovat přímo z vařící karafy.Pokud nemáte v úmyslu ihned použít veškerou kávu, zvažte zvaření uvařené kávy. Ve frenchpressu je uvařená káva stále v kontaktu s kávovým základem, a pokud sedí příliš dlouho, může se příliš extrahovat.Další použití frenchpressuFrenchpress je skvělý pro vaření a podávání sypaného listového čaje. Pokud má váš lis skleněnou karafu, získáte další bonus, který vám předvede barvu vařeného čaje.

Jak si vyrobit ledovou kávu

Vyrazíte každé ráno na kávu? Je snadné vyrazit do místních kaváren a hledat vítěznou ledovou kávu, ale proč se každý den utrácet, když si ji můžete udělat doma? Až příliš často si pijáci kávy myslí, že ledová káva vyrobená baristy je mnohem lepší než výroba domácí.Existuje však několik výherních tipů a triků, jak z pohodlí vaší kuchyně trvale vyrábět ledovou kávu v kavárně. Jakmile se dostanete na kloub, nebude vám vůbec nic chybět. Pokud jste zaneprázdněni ráno, můžete dokonce vyrobit dávku, která vydrží několik dní.Než začnete doma vyrábět dokonalou ledovou kávu, je třeba mít na paměti několik důležitých tipů, včetně poznání rozdílu mezi ledovou kávou a vařením za studena a toho, jak výběr správné kávy může pokaždé zajistit dokonalý šálek.Proč jsou čerstvě mletá kávová zrna lepší volbou?Čerstvě mletá káva chutná lépe než mletá káva. Než se rozhodnete, že to řeknou jen zdvořilé kávové know-it-alls, vyslechněte nás. Existuje několik důvodů, proč toto tvrzení zálohovat. Skutečným rozhodujícím faktorem je chuť, ale nejprve se do toho víme.Oxidace  - Při mletí kávových zrn zahájíte proces oxidace a molekuly vzduchu a sloučeniny kávy se smíchají. Když se to stane dlouho předtím, než se vaří s kávou, chuť a aroma se z fazolí uvolní příliš brzy, než se k vám dostanete.Vlhkost  - Vlhkost ve vzduchu může degradovat kávu. Vlhkost je nepřítelem kávové základny, proto je káva nejlepší skladovat na tmavém a suchém místě.Snížení CO2 - Oxid uhličitý přenáší olej z kávových zrn na kávu a mletí vytváří větší prostor pro únik oxidu uhličitého. Broušení fazolí těsně před vařením snižuje tento únik CO2.Z těchto tří velmi důležitých důvodů by mělo být vytvoření šálku kávy v domácnosti nejlépe zahájeno čerstvým mletím fazole. Kvalita chuti a vůně bude lepší než u všech předem rozmletých fazolí, které si můžete koupit.Domácí Iced Coffee Tipy pro úspěchChcete několik zasvěcených tipů, jak připravit ledovou kávu? Pokud jste se pokusili vyrobit ledovou kávu doma a výsledky byly méně než hodné kavárny, nebojte se. Použití těchto osvědčených triků zajistí silný, plný a lahodný šálek studené javy kdykoli a kdekoli. Postupujte takto:Ujistěte se, že používáte čerstvá kávová zrna, která byla správně uložena na chladném a suchém místě. Čerstvé kávové boby budou vždy produkovat nejlépe chutnající kávu.K přípravě ledové kávy používejte středně až tmavě pražená fazole, protože silná káva bude bohatší, když bude ledová.Kávová zrna by měla být v ideálním případě čerstvě mletá  těsně před vařením (ale nenechte se tím zastavit v domácí ledové kávě).I když se hodně zaměřuje na typ kávy použité při vaření, není to jediný faktor, který je třeba zvážit. Také byste mohli používat špatnou vodu. Použití filtrované vody zlepší chuť vaší kávy - přece jen voda tvoří většinu vařeného nápoje!Zmočená ledová káva je pravděpodobně jednou z nejčastějších chyb, pokud jde o vlastní výrobu. Nikdy nalijte horkou kávu na led! Jsou lepší způsoby, věřte nám. Možná používáte vysoce kvalitní kávová zrna a filtrovanou vodu, ale roztavený led zhorší chuť a vyústí v neuspokojivý zážitek z domácí kávy.Nechcete zalévat ledovou kávu? Zde je skvělý trik: Připravte kostky ledu na kávu pomocí zbylé kávy. Jednoduše naplňte misku na kostky ledu kávou, zmrazte a do své kávy přidejte kostky. Nyní budete mít chladný nápoj, aniž byste zchladili chuť.Nedovolte, aby vaše ledové kávové nápoje byly zničeny nerozpuštěnými cukrovými granulemi. Jestliže jste užil cukru v kávě, udělat jednoduchý sirup místo . Nazývají to jednoduché z nějakého důvodu - je to opravdu snadné vyrobit a změnit hru na domácí ledovou kávu. Budete mít sladkou tekutinovou dobrotu, kterou si můžete přidat do svého pivovaru, a poté, co uděláte dávku, můžete skladovat jednoduchý sirup na několik dní.Rozdíl mezi studenou vodou a ledovou kávouLedová káva je již dlouho oblíbeným milovníkem kofeinu, ale v poslední době se v kavárnách a dokonce i v obchodech s potravinami objevuje studená voda. Co dělá studené pivo jiné než tradiční ledová káva? I když si můžete myslet, že jsou stejné, existují mezi nimi specifické rozdíly.Cold Brew CoffeeStudená voda se nikdy nezahřívá. Mletá káva se máčí 18 nebo více hodin ve studené vodě.Vařená zima se vyrábí jako kávový koncentrát, který má dvakrát vyšší obsah kofeinu než běžná uvařená káva. Poté se přidá podle potřeby do vody nebo mléka do zředění.Chuť studené kávy je obecně sladší a jemnější než běžná káva.Ledová kávaVaří se jakýmkoli způsobem - v Keurigu, french pressu atd. je vařeno za horka a poté je zchlazeno.Jednoduše přidejte led do kávy s pokojovou teplotou a voila, máte ledovou kávu.Chuť je plná a ne tak sladká jako studená voda.Jak mám vařit ledovou kávu?Výroba ledové kávy je opravdu jednoduchá a nejlepší je, že můžete použít to, co již máte doma.Používáte typický frenchpress ? Začněte vařit jako obvykle. Můžete také strčit kávu a studenou vodu - aniž byste se ponořili - a frenchpress postavit do lednice až do rána.Pokud jste loajální k nalévání kávy, použijte to!Ledová káva začíná jako běžná káva, proto se vařte jako obvykle a kávu odložte stranou až do rána (nebo alespoň pár hodin). Vážně, to je vše. Neexistují žádné další speciální kroky, které by se daly udělat kromě vaření kávy ještě před tím, než byste ji chtěli pít. Když se probudíte, jednoduše nalijte kávu na pokojovou teplotu na led a nechte ji lékařem, jak chcete. Není třeba vydávat se na šálek studené joe. Je to situace oboustranně výhodná.Perfektní recept na domácí ledovou kávuNásledujte tento přímý recept na ledovou kávu bez selhání a každé ráno připravte výherní šálek. Zde je přehled toho, co potřebujete.Co budete potřebovat:Čerstvě mletá kávová zrnaFiltrovaná vodaVáš kávovar dle výběruSkleněná nádoba s víkemJednoduchý sirup pro sladkost, je-li to žádoucí1. Začněte kvalitní kávovou zrnkou střední až tmavé kvality. Máte-li mlýnek na kávu, mlete si kávová zrna vždy čerstvě, když vaříte kávu.2. Ať už používáte French press, nalévání nebo dokonce kávovar Keurig, vařte kávu jako obvykle.3. Nechte kávu sedět několik hodin nebo přes noc, aby vychladla (utěsněná ve skleněné nádobě s víkem), takže do rána bude mít pokojová teplota.4. Vytvořte jednoduchý vanilkový sirup (volitelné).1/2 šálku vody1/2 šálku cukru1/2 čajové lžičky vanilkového extraktuPřiveďte cukr a vodu k varu v pánvi. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí, a směs nechte vychladnout. Přidejte vanilkový extrakt.5. Ráno přidejte kostky ledu do kávy s pokojovou teplotou a podle chuti přidejte jednoduchý sirup. Pokud chcete, přidejte stříkající mléko nebo smetanu. Tady se nic neděje, takže si připravte ledovou kávu, jak se vám to líbí. Shewmake, Michael. “How to Make Iced Coffee: Everything You Need to Pull Off a Perfect Cup.” Atlas Coffee Club Blog | Club Culture, 19 June 2019, https://club.atlascoffeeclub.com/how-to-make-iced-coffee/. 

4 rozdíly mezi kávou a espressem

Většina lidí ví, že káva a espresso jsou dvě různé věci, ale opravdu víte, jak se navzájem liší? Tento článek upozorňuje na 4 klíčové rozdíly mezi espressem a kávou… dva z nejpopulárnějších kávových nápojů na světě.ROZDÍL MEZI ESPRESSEM A KÁVOU1. PůvodJe ironií, že rozdíl mezi kávou a espressem začíná jejich klíčovou podobností.Často se mýlí, že rozdíl mezi kávou a espresem je v fazole. To je nesprávné.Mnoho chyb espressa jako jiného fazole kvůli rozdílu ve struktuře, chuti a kofeinaci nápoje, ale rozdíl spočívá v procesu, kterým je espresso vyráběno. Více k tomu v další části.Káva a espresso pocházejí ze stejného původu: kávová zrna.Komerčně se pěstují 2 druhy kávových zrn: Robusta a Arabica. Kávová zrna Robusta jsou pražené, když jsou pražené, oříšivější jejich chuť se často přirovnává k ovesné kaši. Nepražená fazole Robusta má vůni „arašídové“.Chuť Arabica fazole je těžší identifikovat. V závislosti na své rozmanitosti se může chuť fazole Arabica pohybovat od sladké až po pikantní. Fazole Arabica mají při pražení sladší a květinovou chuť než Robusta - vydávají více ovocných a cukrových tónů; Arabica má nepraženou vůni borůvek.„Espresso“ se nevztahuje na druh fazole, který se používá k výrobě nápoje; je to jednoduše název samotného nápoje. Espresso je vyrobeno z fazole Robusta nebo Arabica (často tmavé a odvážné chuti).2. ProcesVětšina z nás je pravděpodobně obeznámena s procesem výroby kávy. Existuje více než několik způsobů, jak to udělat: French Press , Percolated nebo dobrá  překapávaná káva , abychom jmenovali alespoň některé. To vše lze vyrobit v pohodlí vašeho domova pomocí jednoduchých chytříků.Udělat domácí espresso bývalo jiným příběhem - neudělali jste to vůbec kvůli nepřiměřeným nákladům na stroj - ale espreso doma se dnes stává stále dostupnějším. Tento stroj je nezbytný pro přípravu espressa doma (až na několik výjimek, viz Jak vyrobit espresso bez espressa ) - skutečné espresso nelze vyrobit v běžném kávovém konvici nebo French Press kvůli vysokému tlaku potřebnému pro ohřev vody. Kromě toho mají tyto stroje obvykle zabudovaný vlastní mlýnek, protože běžné mlýnky na kávu nemohou dosáhnout zvlášť jemného mletí potřebného k přípravě espressa. (Opět platí, že existují některé významné výjimky - podívejte se na naše výběry pro 3 nejlepší mlýnky na kávu pro milovníky espressa )3. Množství kofeinuU espressa se často předpokládá, že má více kofeinu než káva. No, záleží to na tom, kolik máte ...Průměrný šálek kapající kávy bude mít více kofeinu než výstřel z espressa. Obvykle 8oz šálek kávy obsahuje kdekoli od 85-185 mg kofeinu a výstřel (~ 1 oz) espressa obsahuje mezi 40-75.I když je pravda, že espresso má vyšší koncentraci kofeinu na unci - z čehož pravděpodobně pramení zmatek - stále budete mít méně kofeinu při pití jedné dávky espressa oproti jedné šálku kávy. Je zřejmé, že se to změní, pokud jste espresso feťák a máte více než průměrné doporučené záběry denně (což je mimochodem 5).4. ChuťVětšina lidí tvrdí, že hlavní rozdíl mezi espressem a kávou může být vzorkován při pití každého nápoje.Espresso má dobře zakulacenou, pečenou, plnou chuť, kterou mnozí považují za mnohem odvážnější než chuť kávy . Někteří milovníci espresa trvají na tom, že papírový filtr používaný k přípravě pravidelných kapek kávové šťávy některé z příchutí z kávového základu, a proto je příčinou tohoto zjevného rozdílu v chuti.Teď víš!

5 metod přípravy kávy - Jejich výhody a nevýhody

Říkáme tomu „z kávy“ z nějakého důvodu. Když máte sáček kávových zrn, vše, co opravdu máte, jsou suroviny. Je jen na vás, abyste dokončili to, co matka příroda a zemědělci začali, a metoda, kterou používáte, zásadně změní způsob, jakým se vaše káva ukáže.Problém? Existují různé způsoby výroby kávy a každý z nich přináší odlišné výsledky.Víte, která metoda vaření je nejvhodnější pro lehčí a zelenější příchutě a která metoda dělá kávu s nejméně chutí? Jaká je nejlepší teplota vody pro optimální kávu? Jaký je nejlepší grind pro aeropress? V této první splátce společnosti Coffee Science se podíváme na výhody a nevýhody pěti oblíbených způsobů výroby a na konci budete přesně vědět, jak vydělat kávu, kterou dáváte přednost. Začněme! FRENCH PRESS  SOUHRNFrench Press patří mezi nejjednodušší a nejúčinnější metody vaření piva. Je to rychlý proces, který nepochází z chuti a vytváří bohatou, tmavou kávu. Tato metoda je používána po celém světě pod různými jmény (káva pístu, někdo?) A její univerzální přitažlivost je dobře zasloužená: dělá skvělou kávu.DOBA LOUHOVÁNÍ4 minutyOPTIMÁLNÍ TYP PRAŽENÍ Střední - tmavá ÚROVEŇ MLETÍ KÁVY  HrubýOBTÍŽNOST PŘÍPRAVYSnadný, jednoduchýOBTÍŽNOST ČIŠTĚNÍSnadný, jednoduchýZÁSAH DO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍŽádnýKLADYFrancouzský tisk je ideální volbou pro každodenní chutnou kávu. Trvá to jen čtyři minuty, takže i lidé, kteří potřebují kávu na cestách, najdou čas na skvělý šálek. Francouzský lis také nepoužívá filtry ani nevytváří odpad (a pokud chcete být kreativní, najděte zelenou cestu k opětovnému použití kávové sedliny, například kompostu).NEVÝHODYMůžete vyrobit tolik kávy ve francouzském tisku. Musíte také vařit vodu zvlášť, ale to je součást zábavy.KDY K POUŽITÍZatímco francouzský lis lze použít na jakýkoli typ pečeně, funguje dobře pro středně až tmavé pečení. Protože pozemky zůstávají v kontaktu s vodou déle, je tu mnohem bohatší pivo. A i když si můžete myslet, že můžete měřit měření, poměr vaření kávy a vody je rozdíl mezi průměrnou a skvělou kávou. Změřte si přísady; budete rádi, že jste to udělali!AEROPRES  SOUHRNAeropress je skvělou volbou pro každého, kdo potřebuje připravit jeden šálek kávy, cestující, kempující a lidi, kteří nemají prostor pro velké množství vařeného zařízení.DOBA LOUHOVÁNÍ4 minutyOPTIMÁLNÍ TYP PRAŽENÍVšechny druhy pečeněÚROVEŇ MLETÍ KÁVYPokutaOBTÍŽNOST PŘÍPRAVYSnadný, jednoduchýOBTÍŽNOST ČIŠTĚNÍSnadný, jednoduchýZÁSAH DO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍŽádný KLADYAeropress je jako francouzský tisk, kromě toho, že je přenosnější. Je snadné házet batoh, když se vydáte na kempový víkend (nebo si nechte zásuvku na stole, pokud nemůžete vydržet kancelářskou kávu). Metoda Aeropress má stejnou ohleduplnost vůči životnímu prostředí (protože používá pouze velmi malý filtr) a produkuje skvělý nápoj. Aeropress také může udělat espresso !  NEVÝHODYOpět skončí jen malé množství kávy. Musíte také ohřát vodu; táborová kamna to usnadňují. Pokud pracujete pouze s dřevěným ohněm, může to chvíli trvat, než se voda uvaří. Ale pokud jste druh člověka, který je venku v kempu, pravděpodobně vám nebude vadit, když ráno sedíte kolem ohně. KDY K POUŽITÍPoužijte Aeropress, pokud chcete vařit v horkém stavu a nemáte veškerý výstroj nebo cestujete (přečtěte si úplný průvodce aeropressem a kempováním ). Ať jste kdekoli na světě, vždy potřebujete skvělou kávu a Aeropress to může dosáhnout. POUROVER  SOUHRNPourover je nejlepší volbou pro lékárnu na kávu. Nejen, že nastavení pouroveru vypadá spíše jako alchymistický projekt, ale tato metoda odhaluje všechny jemnosti v fazolí a kreslí více aroma a chutí. Až začnete používat pourover, budete chtít vytáhnout své kávové aroma . DOBA LOUHOVÁNÍ4 minutyOPTIMÁLNÍ TYP PRAŽENÍ Lehká káva / komplexní chuťÚROVEŇ MLETÍ KÁVYFine - MediumOBTÍŽNOST PŘÍPRAVYSnadný, jednoduchýOBTÍŽNOST ČIŠTĚNÍSnadný, jednoduchýZÁSAH DO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍMéně důležitý KLADYI když to produkuje jemnější šálek kávy, pourover stále netrvá moc času. A pokud máte kvalitní kávová zrna, je to nejlepší způsob, jak si je užít. Nebudete mít složitější nebo uspokojivější pivo. NEVÝHODYNa rozdíl od našich prvních dvou metod, tato metoda vyžaduje filtr. Pokud si koupíte nebělené, biologicky rozložitelné filtry, dopad na životní prostředí bude zanedbatelný a filtr neovlivní chuť kávy. KDY K POUŽITÍPokud máte lehčí pečenou nebo kávu s ovocnějšími tóny a složitějšími chutěmi, použijte pourover. Tato metoda zanechá hořkost a jednoduše vám umožní vychutnat si výsledky experimentů s kávou.Klikněte zde pro našeho průvodce přípravou Pourover DRIP COFFEE  SOUHRNKapající káva je metodou vaření : je zjevně horší než mnoho alternativ, ale to a její pohodlí jsou součástí kouzla. Můžete si vyrobit naprosto přijatelný šálek kapající kávy - a pokud nemáte přístup do sporáku nebo kotle, může to být vaše nejlepší volba. DOBA LOUHOVÁNÍ4 minutyOPTIMÁLNÍ TYP PRAŽENÍVšechny typyÚROVEŇ MLETÍ KÁVY  Fine - Medium OBTÍŽNOST PŘÍPRAVYSnadný, jednoduchý OBTÍŽNOST ČIŠTĚNÍSnadný, jednoduchý ZÁSAH DO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍMéně důležitý  KLADYKapající káva je výhodná a můžete ji rychle vydělat. Stroj ohřívá vodu pro vás a poté udržuje hrnec v teple. Pokud hledáte jen kofein, je to metoda pro vás. NEVÝHODYPokud jste investovali do kvalitních kávových zrn, pravděpodobně je nechcete prosadit přes odkapávací kávovar. Nemůžete ovládat teplo vody a části stroje jsou obvykle vyrobeny z plastu, což určitě budete chtít. V závislosti na vašem zařízení bude možná nutné použít filtry. Káva může také chvíli sedět, než ji pijete. To také ochutnáte. KDY K POUŽITÍPokud hledáte jen trochu energie, použijte metodu kapající kávy. Fazole nezpracovává dobře, protože obvykle vypálí chuť z lehkých pečeně a udržuje pouze nejsilnější vlastnosti tmavých pečeně. Je to absolutně nejvhodnější metoda, ale namítáme, že další minuta nebo dvě potřebné pro jiné metody stojí za to. Chápeme však, že zoufalé časy vyžadují také zoufaná opatření. STUDENÁ SOUHRNMetoda vaření je něco, na co lidé obvykle zapomenou, ale je to skvělá volba pro letní měsíce nebo když chcete kávu používat v receptech. Vyžaduje to více pozornosti, ale nemůžete získat lepší chlazenou kávu než studená. DOBA LOUHOVÁNÍ12 hodinOPTIMÁLNÍ TYP PRAŽENÍ Všechny typy ÚROVEŇ MLETÍ KÁVY  Fine - Medium OBTÍŽNOST PŘÍPRAVYSnadný, jednoduchý OBTÍŽNOST ČIŠTĚNÍSnadný, jednoduchý ZÁSAH DO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍŽádný  KLADYChlad se vařil docela jednoduše, a to bije ledovou kávu - vaše káva nebude zalévat dolů, jak se tání ledu. Je to osvěžující způsob, jak dostat kofein, když je venku venku. Žádné ekologické dopady ani zde!NEVÝHODYVaření za studena trvá chvíli - obvykle přes noc nebo někdy déle, v závislosti na způsobu vaření (podívejte se na tyto možnosti vaření za studena ). Až budete připraveni tuto kávu používat, budete ji také muset napínat.