Výsledky vyhledávání pro dotaz bezpečnostní pokyny:

Výsledky vyhledávání v sekci: Blog

Co je to cupping?

Co je to „cupping“?Už jste někdy byli na ochutnávce vína? Cupping je podobný v tom smyslu, že kávu prostě ochutnáte jako způsob, jak ji vyzkoušet.Až na to, že to není tak jednoduché.Káva, stejně jako víno, má jemné tóny a náznaky chutí, které nejsou vždy okamžitě rozpoznatelné (i pro dobře vyškolené ústa).Jednoduše řečeno, „cupping“ je rafinovaná metoda hodnocení různých charakteristik konkrétního kávového zrna. Účelem tohoto procesu je shromáždit data, která pomáhají označovat kávu jako výběrovou nebo jinou, stejně jako vzdělání - pokaždé, když cupper testuje kávu (někdy až 15 cupperů testuje jeden šálek kávy!), Nové a lepší porozumění kávy aby vyšel najevo obecný posudek.Proč to dělat?Cupping se používá k identifikaci různých vrstev chutí v kávě, od nejzákladnějších až po nejlépe skryté. Tato metoda pomáhá zejména rozlišovat, která káva by se ve směsích nejlépe používala, a která se považuje za speciální kávu.Tato metoda je velmi univerzální - neexistuje žádný správný nebo nesprávný způsob, jak to udělat samo o sobě. Lze jej použít k identifikaci kávy z nesčetných různých oblastí zapojených do výroby kávy - jako jsou farmy, jednotlivé plodiny, regiony a země - protože všechny aspekty se liší od jednoho k druhému. Káva pěstovaná v Kostarice chutná jinak než z Etiopie nebo Brazílie, že?Jak na cuppingJak již bylo zmíněno, ve skutečnosti neexistuje správný nebo nesprávný způsob „cuppingu“. Udělejte si svůj cupping svůj vlastní! Jak již bylo řečeno, ať už děláte cokoli, vždy používejte stejnou metodu.Zde je obecný přehled procesu cupping (pomocí infúzní metody):Co budete potřebovat :Hrubě mletá kávaMalá miskaKonviceVodaLžíceHluboká lžíce / naběračkaPokyny :Vložte mletou kávu do male misky.Na ni nalijte téměř vroucí vodu.Nechte vodu působit 3-4 minuty.Jemně zamíchejte a nechte mlečky klesnout na dno - ty, které zůstaly nahoře, by měly být zlikvidovány (lžičkami odškrábat). Než začnete usrkávat, měl by být povrch zbavený nečistot.Naplňte hlubokou lžíci / naběračku a přiveďte si rty. „srkněte“ kávu na lžíci velmi rychlým nasáváním dechu, aby byla káva transportována na střechu úst. Dejte kávu přes jazyk - snažte se zjistit, jaké chutě máte a pak nechte spadnout do zad úst. Pití kávy tímto způsobem vytváří „páru“, která při ochutnávání stimuluje také čich.Opakujte, dokud nezjistíte všechny příchutě, které můžete. 

Jak si vyrobit tureckou kávu doma

Turecká káva se těší hlavně na Středním východě - v Turecku. Je vaří podobně řecké kávy (viz Atlas' článek o  poznáním řecká káva kultura se dozvědět více) v tom, že se vaří v malém, ale těžký hrnec volal cezve (nebo ibrik).Káva musí být rozemleta na velmi jemný prášek, aby to byla pravá turecká káva. Pokud nevlastníte mlýnek, podívejte se na tento článek s přehledem několika populárních brusek,  které by se pro tento účel hodily.Takto si můžete připravit lahodnou tureckou kávu doma!Jak si vyrobit tureckou kávuCo budete potřebovat :Mletá turecká káva ( velmi jemně mletá ; nejlepší je středně pražená)LžíceCukr (volitelné)CezveŠálky na kávuPokyny :Změřte studenou (nejlépe filtrovanou) vodu pomocí šálku na kávu, který budete používat jako svůj „šálek“ - začněte 1 1/2 „šálků“ a odtamtud proveďte úpravy podle vašich preferencí. Nalijte do cezve . Poznámka : Pokud dáváte přednost kávě slazené, přidejte cukr před nalitím vody (asi 1/2 lžičky by mělo být dobrým místem pro začátek).Pro každý „šálek“ vody přidejte 1 hromádku lžičky. mleté kávy na cezve .Míchejte kombinovat.Pomalu přiveďte k varu na mírném ohni (~ 3–4 minuty). Tma pěna začne stoupat skrz .Těsně předtím, než se káva začne vařit, nasuňte trochu pěny do připravených šálků kávy.Když se káva dostane do varu, nalijte polovinu kávy na pěnu v šálcích.Vrátit cezve na sporáku a vařit kávu zbývající dobu dalších 15-20 sekund. Nalijte zbytek do šálků.Podávejte a užívejte si!Tipy pro poskytování :Pokud připravujete tureckou kávu pro skupinu, je tradicí postupovat podle těchto 3 kroků.Podáváme s ledovou vodou.Podávejte se sladkými pochoutkami, jako jsou bonbóny, čajové sušenky, sušenky atd.Zahajte servis s nejstarším členem skupiny.

Limonáda z ledové kávy - recept

V rámci naší série Pivovarnictví po celém světě s Hladovým cestovatelem máme pěkné zvraty pro letní sezónu - limonádu. Nápoj, který se obvykle vyskytuje v Portugalsku, Rakousku a částech Francie, způsobuje to, že některé vlny se zde staví stranou. 3 rychlé tipyVždy používejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu.Používejte lehkou, ovocnou kávu nejlépe, doporučujeme Etiopie Sidamo nebo Columbia HuilaUpravte sladkost nebo tartness podle vašich preferencí - Jordan ráda přidává perlivou vodu, ale studená voda funguje dobřeSLOŽKY:2 šálky (400 gramů) granulovaného cukru2 šálky vody3 šálky studená káva káva koncentrát2 šálky čerstvě vymačkaná citronová šťáva2 šálky chlazené perlivé vodyRum, podle chutiSpousta kostek leduPOKYNY:Ve středním hrnci přiveďte cukr a vodu k varu. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí, a vyjměte jej z tepla. Nechte se vychladnout.Ve velkém džbánu promíchejte studený koncentrát, citronovou šťávu a tonikovou vodu. Přidejte polovinu vychlazeného cukerného sirupu a ochutnejte. Přidejte nějaký rum, pokud chcete. Podle potřeby přidejte další sirup nebo upravte šumivou vodou, citronovou šťávou nebo studenou kávou.Podáváme na ledu s plátkem citronu.

Některé fragmenty bezpečnostních pokynů z překladu

Bezpečnostní pokyny dané směrnicí dle příslušné vyhlášky, jsou překládány kvalifikovanými překladateli. Překlad probíhá dle zdrojového jazyka manuálu k danému přístroji. Nejčastěji z italštiny. Příklad přeloženého textu k bezpečnostním pokynům. Bezpečnostní pokynyDůkladně si přečtěte adodržujte návod kobsluze.Spotřebič je určen pouze prodomácí použití a nikoliv prokomerční účely.Jakékoliv jiné použití jepovažováno za nepříslušné amůže vést ke zranění osob čiújmě na majetku. SpolečnostKavaKavovary® nenesežádnou odpovědnost za škodyvzniklé v důsledku nesprávnéhopoužívání spotřebiče. .Přístroj splňuje následujícíevropské směrnice:– 2014/35 / EU (nízké napětí), – 2014 / 30 / EU (elektromagnetickákompatibilita),– 2011 / 65 / EU (RoHS), – 2009 / 125 / EC (eco-design / ErP).Přístroj byl vyroben s použitímnejnovějších technologií. Přestoexistují zbytková nebezpečí.Abyste se vyhnuli rizikům, musítedodržovat bezpečnostní pokyny.Společnost KavaKavovary® nenese žádnouodpovědnost za škody způsobenénedodržením bezpečnostních pokynů.