Výsledky vyhledávání pro dotaz aeropress:

Výsledky vyhledávání v sekci: Blog

Jak může mlýnek na kávu vylepšit vaši rutinní kávu

Mletí kávových zrn doma je příjemným způsobem, jak se více zapojit do procesu vaření kávy. To vám umožní přesněji ovládat váš nápoj a samozřejmě není tajemstvím, že čerstvost je klíčem k vytvoření skvělého šálku kávy!Pokud hledáte nejlepší jednozložkové celé fazole  (my vyrábíme pouze kávu speciální kvality), je rozumné zacházet s nimi správně. Mnoho těkavých aromatických a aromatických sloučenin, díky nimž je káva jednoho původu tak jedinečná a vzrušující, se po mletí rychle rozptýlí. Když mletou kávu těsně před vařením, zajistíte, aby všechny její aromatické aroma a vůně z kávy učinily šálku pro skvělou degustační kávu.Také pro pouhé smyslové potěšení nelze zážitek porazit. Vaše kuchyně bude naplněna bohatou vůní kavárny.Alternativy mlýnku na kávuOpravdu potřebujete mlýnek na kávu? Technicky ne. Tuto osvěžující aroma čerstvě mleté ​​kávy můžete získat některými osvěžujícími technologiemi. Na primitivním konci stupnice můžete rozdrtit své zrna v třecí misce nebo tloučku nebo mramorovým válečkem - pracné, ale uspokojivé metody. To samozřejmě vytvoří hrubý a relativně nerovnoměrný grind.K mletí kávových zrn můžete také použít mixér nebo kuchyňský robot. Mixování opakujte raději než v neustálém chodu, aby se zrna a jejich oleje nepřehřívaly.Tyto alternativní metody mletí kávy vám dodávají čerstvě rozemletou vůni. Cílenou a dokonce i mletou velikostí - klíčem k vaření trvale skvělé kávy s rovnoměrnou extrakcí chutí - je však obtížné dosáhnout bez správného mlýnku.O mletí kávyTyto alternativní metody mletí kávy vám pravděpodobně pouze pomohou představit vám potěšení z čerstvě mleté ​​zrna, takže se rozhodnete, že opravdu chcete mlýnek na kávu.Zde je několik věcí, které byste měli zvážit před zakoupením, jakož i několik tipů, jak z mlýnku na kávu vytěžit maximum a udržet jej ve skvělé kondici.Najděte nejlepší mlýnek na kávu pro vásMlýnek na kávu mají širokou škálu cen a kvalitativních úrovní. Nadějný kávový znalec možná nebude chtít na začátku udělat významnou investici. Upřímně řečeno, samotná čerstvost může být obrovským faktorem při výběru mlýnků na kávu.Druhy mlýnků na kávuNa trhu existuje mnoho stylů mlýnků na kávu. Mezi hlavní rozdíly patří ruční mlýnky na kávu vs. elektrické mlýnky na kávu a lopatkové mlýnky na kávu proti mlýnkům na burr kávu. Podívejte se na našich pět nejlepších oblíbených zde .Elektrické mlýnky na kávu vs. ruční mlýnky na kávuElektrický mlýnek na kávu nic nepřekonává pro snadné použití. Pokud používáte kapačku na kávu a chcete rozmělnit dostatek celých fazolí, aby vařilo několik šálků kávy najednou, elektrická bruska je cesta.Ruční bruska však nabízí některé neočekávané výhody. Ruční mlýnek na kávu je vhodnější pro menší množství a proces trvá minutu nebo dvě. Ale tento proces je zábavný a uspokojivý. Je to také mnohem tišší než elektrický mlýnek na kávu, pokud dáváte přednost kontemplativní ranní kávové rutině. Jsou skvělé pro malé kuchyně s omezeným prostorem na pultu. Nejlepší ze všeho může být ruční bruska levnou a přenosnou možností.JavaPresse Ruční mlýnek na kávu  s Kónické Burr mlýn , jeden z našich nejoblíbenějších brusky, může skutečně vejde uvnitř eroPress Káva a Espresso Maker . S tímto manuálním přenosným nastavením můžete připravit skvělou kávu kdekoli.Hario  Ceramic Coffee Mill  , nebo „Skerton Pro“ má keramickou Burr mlýn a další ruční mlýnek na kávu možnost - dobrou volbou, pokud hledáte pro ruční mlýnek s poněkud větší kapacitou vám.Ruční mlýnek na kávu může být skvělý způsob, jak získat přesnost frézky za velmi dostupnou cenu.Blade brusky vs. kuželové bruskyBlade brusky točí celé zrna, až je čepel z nerezové oceli rozseká na postupně menší kousky. Čím více kroužíte kávová zrna, tím jemnější je mletá káva v průměru. Hlavní námitka vůči ostří brusky je, že kávové sedliny jsou nerovnoměrné, což vede k nerovnoměrným výsledkům ve vašem ranním hrnku.Výhodou kotoučových brusek je, že jsou často minimální investice. Kromě toho mlýnek čepel může sloužit také jako koření mlýnku, jako je tento Krups F203 Electric Spice a mlýnek na kávu . Pokud používáte kávový mlýnek také na koření, některé aromatické oleje z koření mohou ovlivnit chuť mleté ​​kávy, proto je nezbytné pravidelné a důkladné čištění.Milovníci kávy často rychle zavírají ostří brusky, protože ti, kteří chtějí mít kontrolu nad všemi aspekty procesu vaření, zjistí, že přesná bruska s vyšším koncem s vícenásobným nastavením mletí je změnou hry. Automatický mlýnek nabízí konzistentní mletí, které je nezbytné pro řízení procesu vaření a zajištění skvělé kávy.Burr Grinders zvážitCo se nám na kávové mlýně Baratza Encore Conical Burr Coffee líbí,  je to, že nabízí 40 nastavení mletí. S rozsahem od velmi jemného po hrubý, je to skvělá volba pro milovníka kávy, který má kávovar na espresso a také se těší na dokonalý šálek studené kávy. Pokud se opravdu chcete rozladit, je zde také mlýnek na kávu Baratza Virtuoso +  Conical Burr . Kromě nabídky 40 velikostí mletí, jako je levnější Baratza Encore, má Virtuoso + digitální časovač pro mimořádnou přesnost, velkou rovnoměrnost broušení a vyšší rychlost. Časovač také umožňuje určit přesné množství kávy, kterou potřebujete vařit, a poté každé ráno jednoduše stisknout tlačítko. Mlýnek na kávu Burr s menším rozsahem nastavení může stále nabízet skvělé výsledky za přijatelnější cenu. Tento   elektrický mlýnek na kávu Ariette DeLonghi  má 15 nastavení a jedno z nich může dobře fungovat pro kávovar na espresso. Capresso 560,01 Nekonečno Kuželové Burr bruska  nabízí 16 nastavení a je snadno ovladatelný a cenově dostupné. OXO BREW Kuželové Burr mlýnek na kávu  je další volbou cena těsně pod $ 100 s 15 nastaveními. S mlýnkem na frézy budete přesně vědět, jakou velikost mletí získáváte, a výsledky budou konzistentní a rovnoměrné, což je zásadní faktor pro přípravu ideální kávy. S kávou, na velikosti opravdu záleží .Kromě konzistence nabízejí otřepové brusky přesnost, která je někdy až záhadná. Lze je upravit tak, aby produkovaly širokou škálu velikostí mletí, takže můžete experimentovat s procesem extrakce a zdokonalovat své dovednosti vaření.Mlýnek na kávu, zejména pro kávovary EspressoPijáci espressa vědí, že perfektní vaření espressa může znamenat rozdíl mezi čistě dobrým espresem a vynikajícím, s charakteristickou hloubkou chuti a příjemnou hlavou crema.Zatímco většina mlýnků na kávu má nastavení pro jemné důvody, nemusí být nutně zaměřena na vážného milovníka espressa, který skutečně ocení přesnost jemného mletí, které tyto možnosti nabízejí.Baratza Sette 270  je ideální pro espresso perfekcionista. Kromě 30 nastavení je k dispozici 9 mikro úprav pro jemné doladění espressa s absolutní přesností.Základní úroveň Baratza Sette 30  má mechanismus broušení otřepů speciálně určený pro espresso s nastavením, která jsou také vhodná pro AeroPress. Jedná se o přístupnou, ale funkčně dostupnou aktualizaci z kotoučové brusky.Elegantní Nuova Simonelli Grinta  nabízí mikrometrické ovládání mletí pro velmi rafinovanou přesnost. Může mlet až 8 liber fazolí za hodinu. To může být více, než potřebujete pro domácí použití, ale tato úroveň energie znamená velkou odolnost pro domácí baristy.Přesný mlýnek na kávu: Řízení extrakčního procesuExtrakce je proces, kterým se z mleté ​​kávy přitahují příchutě. Když je káva nedostatečně extrahována, do kávy se nedostalo příliš mnoho příchutí kávy, což má za následek nevyvážený aromatický profil, který může být pikantní a kyselý. V přeextrahované kávě bylo extrahováno příliš mnoho aromatických sloučenin, čímž se nerovnováha posunula směrem k hořké a těžké.Velikost mletí je ústředním faktorem v procesu extrakce. Zhruba řečeno, čím jemnější je mletá káva, tím větší je povrchová plocha. Více plochy povrchu znamená rychlejší a důkladnější extrakci.Při experimentování s různými metodami vaření, jako je french press, vaření za studena, pour-over, kapající káva a dokonce i espresso , zjistíte, že každá metoda má svou optimální velikost mletí.Při metodách extrakce ponořením, jako je  káva z frenchpressu a vařená za studena , se kávová mletá ponoří do vody. Hrubé mletí zajišťuje, že voda může volně proudit kolem půdy, aby extrahovala aroma a zabránila delšímu kontaktu s vodou, což by vedlo k nadměrné extrakci.Jak efektivně používat váš mlýnek na kávuAť už použijete jakoukoli metodu, budete chtít přesně změřit množství zrn pro požadované množství kávy. Pro celé fazole můžete použít odměrku. Nebo investujte do měřítka, jako je tato digitální kávovar Gator  s vestavěným časovačem.Pokud používáte mlýnek na maso, kuchyňský robot nebo mixér, je důležité si dát čas. Rozhodněte se o tom, jaký způsob vaření chcete použít. Pak pulzujte celé zrna, zkontrolujte velikost půdy a znovu pulzujte. Tento postup opakujte, dokud nedosáhnete požadované velikosti mletí, a dejte pozor, abyste se nezahřáli.Pokud používáte frézu na broušení, upravte ji pouze na požadované nastavení. Vzhledem k tomu, že velikost mletí má tak znatelný účinek na extrakci, možná budete chtít zapsat poznámky o výsledných vacích z různých velikostí mletí, jak jemně doladíte proces vaření.Používáte-li ruční brusku, nejprve zkontrolujte rozmělnění několika fazolí. Poté můžete upravit a brousit své předem změřené fazole.Čištění a údržba mlýnku na kávuI když máte mlýnek na mletí, který se používá výhradně na kávu, je čištění mletého na kávu nezbytné jak pro udržení mlýnku na kávu v dobrém stavu, tak pro přípravu trvale čerstvé chutné kávy.Když jsou mleté ​​celé fazole, uvolní se éterické oleje. Tyto oleje - v kombinaci s jemnými kávovými částicemi - pokrývají otřepy v mlecí komoře, násypku na zrna a kde se shromažďuje čerstvě mletá káva.Kávový olej se může hromadit a lepit. Tyto oleje, kávové částice a jemný kávový prach mohou nakonec ucpat váš stroj, což brání výkonu a dokonce vede k rozbitým částem. Kromě toho se částice oleje a kávy mohou stát zastaralými a narušit chuť vašich následných čerstvě rozemletých šarží celých fazolí.Každodenní péčeKlíčem je bdělost a důslednost. Jednoduše udržujte měkký kartáč u domácí brusky a vyhazujte násypku a mlecí komoru denně nebo dokonce týdně, což je skvělé opatření, aby se zabránilo hromadění.Nádobu a mlecí komoru můžete také utřít papírovou utěrkou nebo měkkým hadříkem, aby se odstranil prach z kávy a mletí a zbytkové kávové oleje. Z důvodu bezpečnosti vždy před čištěním odpojte brusku ze sítě.Hloubkové čištěníDomácí bruska může představovat vážnou investici a důkladné čištění ji udržuje ve špičkovém stavu. Jednou z metod je provozovat rýži přes váš mlýnek, aby absorboval částice a oleje, ale jak ekonomický a jednoduchý, jak to zní, není to nutně nejlepší volba. Zrna rýže mohou být těžší než kávová zrna, což může stresovat otřepy a motor. Rýže může také zanechat zbytkový škrobový prášek, který se může v průběhu času hromadit a způsobit problémy.Potravinářské pelety jako Urnex Grindz Professional Coffee Grinder Cleaning Tablets odvedou  skvělou práci. Jednou nebo dvakrát měsíčně můžete pomocí mlýnku na kávu spustit lžíci pelet a následovat několik celých zrn, abyste se ujistili, že v mlýnku na kávu nezůstaly žádné pelety částic.Kromě toho můžete každý měsíc provádět hloubkové čištění - uspokojující práci. Začněte odpojením brusky. U mnoha mlýnků na kávu můžete vnější otřepy odstranit kroucením a vyjmutím límce.Vzduch je skvělým prvním krokem k úniku z písku. Mohli byste použít plechovku stlačeného vzduchu, jakou používáte k čištění klávesnice.Po tomto počátečním kroku můžete pomocí měkkého zubního kartáčku nebo dřevěného párátka odstranit stopy nečistot z vnějších a vnitřních otřepů, rozemlít koš a skluz. Následně měkkým hadříkem v koši na mletí a skluzu odstraníte všechny stopy oleje.Vezměte prosím na vědomí, že voda není citlivým otřepem přítelem. Vždy používejte suchý hadřík.Potěšení z mletí vlastní kávyPokud jste jako mnozí milovníci kávy, můžete si vychutnat co nejlepší zážitek z kávy, od získávání oblíbených fazolí až po vyzkoušení různých metod vaření piva. Při mletí fazolí doma pomáhá experimentovat s velikostí mletých těl, aby vám vynesla všechny nuance a vůně v kávě.Stojí za to začít s nejlepšími fazolemi. Díky předplatnému na kávu si můžete vyzkoušet nejkvalitnější kávové speciality jednoho původu a speciality z celého světa. 

5 metod přípravy kávy - Jejich výhody a nevýhody

Říkáme tomu „z kávy“ z nějakého důvodu. Když máte sáček kávových zrn, vše, co opravdu máte, jsou suroviny. Je jen na vás, abyste dokončili to, co matka příroda a zemědělci začali, a metoda, kterou používáte, zásadně změní způsob, jakým se vaše káva ukáže.Problém? Existují různé způsoby výroby kávy a každý z nich přináší odlišné výsledky.Víte, která metoda vaření je nejvhodnější pro lehčí a zelenější příchutě a která metoda dělá kávu s nejméně chutí? Jaká je nejlepší teplota vody pro optimální kávu? Jaký je nejlepší grind pro aeropress? V této první splátce společnosti Coffee Science se podíváme na výhody a nevýhody pěti oblíbených způsobů výroby a na konci budete přesně vědět, jak vydělat kávu, kterou dáváte přednost. Začněme! FRENCH PRESS  SOUHRNFrench Press patří mezi nejjednodušší a nejúčinnější metody vaření piva. Je to rychlý proces, který nepochází z chuti a vytváří bohatou, tmavou kávu. Tato metoda je používána po celém světě pod různými jmény (káva pístu, někdo?) A její univerzální přitažlivost je dobře zasloužená: dělá skvělou kávu.DOBA LOUHOVÁNÍ4 minutyOPTIMÁLNÍ TYP PRAŽENÍ Střední - tmavá ÚROVEŇ MLETÍ KÁVY  HrubýOBTÍŽNOST PŘÍPRAVYSnadný, jednoduchýOBTÍŽNOST ČIŠTĚNÍSnadný, jednoduchýZÁSAH DO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍŽádnýKLADYFrancouzský tisk je ideální volbou pro každodenní chutnou kávu. Trvá to jen čtyři minuty, takže i lidé, kteří potřebují kávu na cestách, najdou čas na skvělý šálek. Francouzský lis také nepoužívá filtry ani nevytváří odpad (a pokud chcete být kreativní, najděte zelenou cestu k opětovnému použití kávové sedliny, například kompostu).NEVÝHODYMůžete vyrobit tolik kávy ve francouzském tisku. Musíte také vařit vodu zvlášť, ale to je součást zábavy.KDY K POUŽITÍZatímco francouzský lis lze použít na jakýkoli typ pečeně, funguje dobře pro středně až tmavé pečení. Protože pozemky zůstávají v kontaktu s vodou déle, je tu mnohem bohatší pivo. A i když si můžete myslet, že můžete měřit měření, poměr vaření kávy a vody je rozdíl mezi průměrnou a skvělou kávou. Změřte si přísady; budete rádi, že jste to udělali!AEROPRES  SOUHRNAeropress je skvělou volbou pro každého, kdo potřebuje připravit jeden šálek kávy, cestující, kempující a lidi, kteří nemají prostor pro velké množství vařeného zařízení.DOBA LOUHOVÁNÍ4 minutyOPTIMÁLNÍ TYP PRAŽENÍVšechny druhy pečeněÚROVEŇ MLETÍ KÁVYPokutaOBTÍŽNOST PŘÍPRAVYSnadný, jednoduchýOBTÍŽNOST ČIŠTĚNÍSnadný, jednoduchýZÁSAH DO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍŽádný KLADYAeropress je jako francouzský tisk, kromě toho, že je přenosnější. Je snadné házet batoh, když se vydáte na kempový víkend (nebo si nechte zásuvku na stole, pokud nemůžete vydržet kancelářskou kávu). Metoda Aeropress má stejnou ohleduplnost vůči životnímu prostředí (protože používá pouze velmi malý filtr) a produkuje skvělý nápoj. Aeropress také může udělat espresso !  NEVÝHODYOpět skončí jen malé množství kávy. Musíte také ohřát vodu; táborová kamna to usnadňují. Pokud pracujete pouze s dřevěným ohněm, může to chvíli trvat, než se voda uvaří. Ale pokud jste druh člověka, který je venku v kempu, pravděpodobně vám nebude vadit, když ráno sedíte kolem ohně. KDY K POUŽITÍPoužijte Aeropress, pokud chcete vařit v horkém stavu a nemáte veškerý výstroj nebo cestujete (přečtěte si úplný průvodce aeropressem a kempováním ). Ať jste kdekoli na světě, vždy potřebujete skvělou kávu a Aeropress to může dosáhnout. POUROVER  SOUHRNPourover je nejlepší volbou pro lékárnu na kávu. Nejen, že nastavení pouroveru vypadá spíše jako alchymistický projekt, ale tato metoda odhaluje všechny jemnosti v fazolí a kreslí více aroma a chutí. Až začnete používat pourover, budete chtít vytáhnout své kávové aroma . DOBA LOUHOVÁNÍ4 minutyOPTIMÁLNÍ TYP PRAŽENÍ Lehká káva / komplexní chuťÚROVEŇ MLETÍ KÁVYFine - MediumOBTÍŽNOST PŘÍPRAVYSnadný, jednoduchýOBTÍŽNOST ČIŠTĚNÍSnadný, jednoduchýZÁSAH DO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍMéně důležitý KLADYI když to produkuje jemnější šálek kávy, pourover stále netrvá moc času. A pokud máte kvalitní kávová zrna, je to nejlepší způsob, jak si je užít. Nebudete mít složitější nebo uspokojivější pivo. NEVÝHODYNa rozdíl od našich prvních dvou metod, tato metoda vyžaduje filtr. Pokud si koupíte nebělené, biologicky rozložitelné filtry, dopad na životní prostředí bude zanedbatelný a filtr neovlivní chuť kávy. KDY K POUŽITÍPokud máte lehčí pečenou nebo kávu s ovocnějšími tóny a složitějšími chutěmi, použijte pourover. Tato metoda zanechá hořkost a jednoduše vám umožní vychutnat si výsledky experimentů s kávou.Klikněte zde pro našeho průvodce přípravou Pourover DRIP COFFEE  SOUHRNKapající káva je metodou vaření : je zjevně horší než mnoho alternativ, ale to a její pohodlí jsou součástí kouzla. Můžete si vyrobit naprosto přijatelný šálek kapající kávy - a pokud nemáte přístup do sporáku nebo kotle, může to být vaše nejlepší volba. DOBA LOUHOVÁNÍ4 minutyOPTIMÁLNÍ TYP PRAŽENÍVšechny typyÚROVEŇ MLETÍ KÁVY  Fine - Medium OBTÍŽNOST PŘÍPRAVYSnadný, jednoduchý OBTÍŽNOST ČIŠTĚNÍSnadný, jednoduchý ZÁSAH DO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍMéně důležitý  KLADYKapající káva je výhodná a můžete ji rychle vydělat. Stroj ohřívá vodu pro vás a poté udržuje hrnec v teple. Pokud hledáte jen kofein, je to metoda pro vás. NEVÝHODYPokud jste investovali do kvalitních kávových zrn, pravděpodobně je nechcete prosadit přes odkapávací kávovar. Nemůžete ovládat teplo vody a části stroje jsou obvykle vyrobeny z plastu, což určitě budete chtít. V závislosti na vašem zařízení bude možná nutné použít filtry. Káva může také chvíli sedět, než ji pijete. To také ochutnáte. KDY K POUŽITÍPokud hledáte jen trochu energie, použijte metodu kapající kávy. Fazole nezpracovává dobře, protože obvykle vypálí chuť z lehkých pečeně a udržuje pouze nejsilnější vlastnosti tmavých pečeně. Je to absolutně nejvhodnější metoda, ale namítáme, že další minuta nebo dvě potřebné pro jiné metody stojí za to. Chápeme však, že zoufalé časy vyžadují také zoufaná opatření. STUDENÁ SOUHRNMetoda vaření je něco, na co lidé obvykle zapomenou, ale je to skvělá volba pro letní měsíce nebo když chcete kávu používat v receptech. Vyžaduje to více pozornosti, ale nemůžete získat lepší chlazenou kávu než studená. DOBA LOUHOVÁNÍ12 hodinOPTIMÁLNÍ TYP PRAŽENÍ Všechny typy ÚROVEŇ MLETÍ KÁVY  Fine - Medium OBTÍŽNOST PŘÍPRAVYSnadný, jednoduchý OBTÍŽNOST ČIŠTĚNÍSnadný, jednoduchý ZÁSAH DO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍŽádný  KLADYChlad se vařil docela jednoduše, a to bije ledovou kávu - vaše káva nebude zalévat dolů, jak se tání ledu. Je to osvěžující způsob, jak dostat kofein, když je venku venku. Žádné ekologické dopady ani zde!NEVÝHODYVaření za studena trvá chvíli - obvykle přes noc nebo někdy déle, v závislosti na způsobu vaření (podívejte se na tyto možnosti vaření za studena ). Až budete připraveni tuto kávu používat, budete ji také muset napínat.

Aeropress pro domácí přípravu kávy

Aeropress je malé, snadno přenosné varné zařízení vyrobené společností Aerobie. Tento sládek je primárně vyroben z plastu, takže je ideální pro cestování a je velmi levný, obvykle prodává kolem 25 dolarů. Vyžadovalo jen velmi malé čištění a pro přípravu šálku kávy bylo možné použít různé velikosti mletí. Označení na boku umožňují posoudit, kolik vody se spotřebuje, aniž by se při každé jízdě muselo měřit.Potřebné vybavení :Varná konviceAeropress Kávovar Čerstvě mletá káva (mezi kapající a francouzskou lisovou mletou)nádobaHorká vodaLžíce nebo lopatka pro mícháníTeploměrVáha (volitelné)Poměr vaření : 1 gram Káva; 15-18 gramů vodyTeplota vody: 195-205 stupňů FahrenheitaDoba vaření : 1-3 minutyNastavení :1) Vložte papírový filtr do uzávěru Aeropressu. Předmáčejte horkou vodou a opláchněte jakoukoli chuť papíru.2) Sestavte píst a tělo sládka a postavte je vzhůru nohama tak, aby otvor varné komory směřoval nahoru. Váš píst by měl být někde kolem značky 4.3) Zahřejte vodu na správnou teplotu vaření4) Mletí kávy na požadovanou velikost mletí. Doporučuje se mírně hrubší než odkapávací mletí.5) Do varné komory přidejte požadovanou hmotnost kávy a ujistěte se, že vlákna jsou nahoře v čistotě. Pokud na nich mají kávu, nebude tvořit silnou pečeť a během vaření vytvoří nepořádek.Vaření :1) Jakmile voda dosáhne vhodné teploty, pomalu přidejte požadované množství vody.2) Váš strmý čas by měl být mezi 1-3 minutami, v závislosti na velikosti vašeho mletí. Čím menší je mletí, tím kratší je strmá doba.3) V polovině strmého času promíchejte, abyste se ujistili, že všechny mlýnky jsou v kontaktu s vodou.4) Po promíchání nasaďte uzávěr na varnou komoru a ujistěte se, že je pevně dotažen.5) Na konci strmého času otočte celé zařízení a rychle jej usaďte na okraj hrnku nebo varné nádoby.6) Pomalu zatlačte na píst, vytlačte vodu z kávové sedliny a filtr do šálku.7) Uvařenou kávu můžete zředit horkou vodou na požadovanou sílu, nebo si ji vychutnat jako u mírně koncentrovaného kávového nápoje.8) Chcete-li očistit, sejměte víčko a úplně stlačte píst, abyste vysunuli kávový puk a filtr z Aeropressu.Užívejte si!